Weigert je kind ontbijt te eten? Ik weet er alles van! Deze leuke ontbijtjes voor kinderen kunnen een stimulans zijn en je wordt er ook nog eens vrolijk van!

Ik houd ervan om te spelen met het ontbijtje van mijn dochter, zodat ze meer zin krijgt om in de ochtend wat te eten. Mijn dochter is geen makkelijke drinker en al helemaal geen makkelijke eter. Het is niet dat ze niets lust, maar ze zit in zo’n fase dat ze, om dwars te doen, eigenlijk gewoon alles weigert. Deze vrolijke ontbijtjes voor kinderen kunnen dan een ontzettende omschakeling zijn!

Ik denk dat we allemaal wel weten dat kinderen laten eten soms een uitdaging kan zijn. Deze grappige lenteontbijtjes voor kinderen kunnen dan wel degelijk een stimulans zijn om toch te gaan eten. Het is zeker niet de bedoeling dat je kind nu gaat eisen dat elk ontbijtje er zo grappig uitziet, maar het is wel leuk om af en toe je kind ermee te verassen.

Grappige ontbijtjes voor kinderen zijn zo gemaakt

Ik hou van het ontdekken van leuke nieuwe ideeรซn voor het ontbijt of de lunch van mijn kind. Of je nu op Pinterest of in boeken over grappige ontbijtjes zoekt, er is zoveel inspiratie op te doen! Ik ben helemaal voor snel en gemakkelijk, maar af en toe iets bijzonders moet ook kunnen, toch?

Grappige ontbijtjes voor kinderen: Konijntje

Want echt, als dit beetje extra moeite een lach op hun gezicht tovert en ervoor zorgt dat ze alles met smaak opeten, dan waarom niet? Dat is toch gewoon de moeite waard? Dat beetje extra tijd dat het kost, stelt niets voor. Met een beetje pindakaas, stukjes banaan, blauwe bessen en aardbeien kom je echt al een heel eind.

Dierengezichtjes maken

Het makkelijkst is het maken van dierengezichtjes. Of je nou een uiltje, een konijn, een beer of een poes maakt, met de simpelste ingrediรซnten kom je al een heel eind. Je hebt ze waarschijnlijk allemaal al in de kast liggen. Het is niet alleen super makkelijk, je kunt het ook nog eens zo gezond maken als je zelf wilt.

Hazelnootpasta, smeerkaas of pindakaas kun je als basis gebruiken. Vervolgens kun je decoreren met bijvoorbeeld banaan, blauwe bessen, aardbei, komkommer, wortel, appel, noem maar op. En als je iets anders wilt gebruiken dan brood of toast, is een pannenkoekje ook hartstikke leuk en lekker.

Met je eten spelen is goed voor de ontwikkeling

Veel van ons verzetten zich ertegen, maar spelen met je eten is eigenlijk mega leuk! Spelen met je eten en er creatief mee zijn, maakt ontzettend gelukkig, probeer het maar eens. Creatief zijn in de keuken, zeker met kinderen, is hartstikke goed voor de ontwikkeling. Het stimuleert de creativiteit en als je het samen doet, is het ook nog eens een leuke activiteit.

Heb jij wel eens grappige ontbijtjes voor kinderen gemaakt?