Als het idee van je huis opruimen je niet bepaald blij maakt, zijn er tal van boeken over opruimen beschikbaar om je te helpen. Dit zijn onze favorieten!

Als je op zoek bent naar inspiratie om je huis op te ruimen, zou je dat kunnen vinden door boeken over opruimen en schoonmaken te gaan lezen. Misschien ben je net als ik en beleef je meer plezier aan het lezen over opruimen dan het daadwerkelijk te doen. Ik snap je! Toch ben ik er van overtuigd dat je, door erover te lezen, vanzelf dingen oppikt die je aanspreken. Je kunt hierdoor je denkprocessen wat betreft opruimen en schoonmaken veranderen, waardoor het in de toekomst wellicht beter gaat!

Als het vooruitzicht om op te ruimen, spullen weg te gooien en schoon te maken je een onaangename kippenvel op je rug bezorgd, zijn er tal van boeken over opruimen en schoonmaken beschikbaar om je te helpen bij het organiseren van je huis. Bekijk hieronder enkele van onze favorieten.

Boeken over opruimen en schoonmaken

Alles Op Z’n Plek

Dit trendy boek van Monica Leed is dé oplossing voor al je opruimproblemen. Natuurlijk valt de mooie vormgeving meteen op, ook aan de binnenkant ziet het boek er zeer aantrekkelijk uit. Met handige schema’s, checklists (wie houdt er niet van?!) en worksheets heb jij met Alles Op Z’n Plek je huis binnen no time weer onder controle.

Mindful Opruimen

In dit boek laat Stephanie Bennett Vogt zien dat opruimen niet betekent dat je gedachteloos alles zomaar moet wegooien. Het is een oplettendheid, de tijd nemen, aandacht geven en loslaten. Mindful Opruimen is een nieuwe manier van opruimen, dat de oude oosterse wijsheid van ruimteverdeling combineert met praktische westerse opruimtips.

De Edele Zweedse Kunst Van Het Opruimen

De Edele Zweedse Kunst van het Opruimen van Margareta Magnusson is een praktische gids over döstädning. Het Zweedse gebruik om je te ontdoen van alle onnodige materiële ballast in je laatste levensjaren. Op verrassend vrolijke wijze helpt de auteur je te reflecteren op je leven. Of dat nou binnenkort op zijn einde loopt of nog bij lange na niet. Ze helpt je inventariseren wat echt belangrijk is, zodat je comfortabel met je bezittingen én je herinneringen om kunt gaan.

Het Grote Poetsboek

Diet Groothuis deelt in Het Grote Poetsboek wetenswaardigheden, handige schema’s, duurzame tips en slimme trucjes voor het schoonmaken. Hoe verjaag je fruitvliegen? Is het nog mogelijk om die vetvlek uit een nieuwe jurk te krijgen? Hoe vaak moet je je huis ventileren? Wie weet dit soort dingen nog? Je moeder weet het, je oma wist het, maar leren onze kinderen nog wel echt poetsen?

Het leven is een onophoudelijke oorlog tegen troep en viezigheid, maar die oorlog is makkelijker te winnen dan je denkt. De auteur heeft net zo’n hekel aan schoonmaken als jij en ik. Maar ze weet dat een fris, schoon en opgeruimd huis rust brengt. De kennis van haar ouders en grootouders geeft ze door via dit boek. Van stappenplan van dag tot dag tot jaarplanning; het is nog nooit zo eenvoudig geweest om je goede voornemens om te zetten in daden.

Opruimen Maakt Gelukkig

Als eerste minimaliseercoach van België is Annelies Mentink ervan overtuigd dat er geen speciaal talent nodig is om op te ruimen. Er is ook geen foute manier. Je hoeft er alleen maar aan te beginnen, stap voor stap. Dit is geen theoretisch handboek over opruimen, maar een lijst van efficiënte stappenplannen bij het opruimen en organiseren van spullen. Pik uit Opruimen Maakt Gelukkig de stappenplannen jij het fijnst vindt.

Leve De Keuken

Roberta Schira leert ons het belang van een warme en georganiseerde keuken, zoals de Italianen dat al eeuwenlang kennen. Voor de één is de keuken een walhalla waar de prachtigste gerechten worden klaargemaakt, voor de ander een ruimte waar te veel spullen in staan en rommel en vuil zich opstapelt.

We kennen het allemaal: te volle keukenkastjes, eindeloos veel aangebroken verpakkingen, kaneel met een tht-datum uit de vorige eeuw. Roberta Schira leert ons in Leve De Keuken! het genot van een opgeruimde en harmonieuze keuken. Hoe we optimaal gebruik kunnen maken van een van de belangrijkste ruimtes in een woning. Door van je keuken het hart van je huis en een fijne plek te maken, wordt koken en eten een feest.

De 6 Natuurlijke Wondermiddelen

Waarom zou je je kasten vullen met tientallen producten als drie pareltjes hetzelfde kunnen, maar dan op een natuurlijke manier? Citroen, baking soda en azijn hebben veelzijdige kwaliteiten die van pas komen bij onze lichaamsverzorging en onze gezondheid. Omdat ze ook doeltreffend, goedkoop en milieuvriendelijk zijn, verdienen ze een plaats in de keuken- of badkamerkast! Dit boek geeft een heleboel praktische tips en adviezen uit grootmoeders tijd om deze natuurproducten elke dag te kunnen gebruiken. Allen sparen ze heel wat geld uit en doen ze wonderen voor je welzijn en dat van onze planeet!Nog meer boeken lezen over dit onderwerp? Kijk dan eens naar deze boeken over het organiseren van je huis.

Welke van deze boeken over opruimen en schoonmaken zou jij willen lezen?