Je krullen verzorgen na je 40e: Alles wat je moet weten!

Je krullen verzorgen na je 40e

Behoud glans, veerkracht en volume met deze anti-verouderingstips voor krullend haar. Ouder worden is op veel manieren fantastisch, maar een ding dat iets minder fijn kan zijn, is dunner wordend haar dat zijn glans heeft verloren. Zeker als je grijs wordt kan je haar van structuur veranderen. Je krullen verzorgen na je 40e kan een uitdaging zijn, maar dat hoeft niet! Wij hebben onderzocht wat de beste manier is om te zorgen dat je beste haardagen nog lang niet voorbij zijn.

Je krullen verzorgen na je 40e: Alles wat je moet weten!
Je krullen verzorgen na je 40e: Alles wat je moet weten!
Regelmatig naar de kapper

De sleutel om je haar er op elke leeftijd gezond uit te laten zien, is regelmatig naar de kapper gaan. Dat betekent dat je elke 6 tot 8 weken de kapper bezoekt, afhankelijk van je haarlengte en behoeften. Vaak knippen zorgt ervoor dat je punten dik en gezond blijven. Bij een speciale krullenkapper, bijvoorbeeld bij deze, weet je zeker dat ze precies weten hoe ze met natuurlijke krullen om moeten gaan.

Gebruik nooit meer een borstel

Laat de borstel voortaan liggen! Een borstel zal je krullen enorm pluizig maken, zelfs als je het doet terwijl het haar nog nat is. Wat je het beste kunt doen, is het haar onder de douche te kammen met een grove kam, terwijl je conditioner gebruikt. Op deze manier creëer je glanzende krullen voordat je überhaupt begonnen bent met stylen.

Behandel je haar met liefde

Sla voortaan de strakke paardenstaarten over. Als het vastbinden van je haar noodzakelijk is, kies dan voor een zacht elastiek, zoals een haarband, scrunchie of invisibobble. Ook het drogen van je haar met een handdoek, richt behoorlijk wat schade aan. De vezels van handdoeken zijn veel te hard voor je haar, wat vaak kan leiden tot breuk en kroezen. Gebruik in plaats daarvan een superzachte handdoek speciaal voor krullend haar.

Gebruik volumeproducten

Dunner wordend haar is bijna onvermijdelijk als je ouder wordt. Als je al voor de eerste tekenen begint met gebruiken van volumeproducten, zal dit helpen om je krullen verzorgen optimaal aan te pakken. Het geeft volume en maakt je haar dikker.

Gebruik zo weinig mogelijk producten en tools

Behandel je haar met zoveel mogelijk liefde als het gaat om kleurbehandeling en het gebruik van hittetools. Het bleken van je haar en het gebruik van stijltangen of krultangen zal de haarbreuk bevorderen. Je krullen verzorgen na je 40e gaat het beste als je zo weinig mogelijk ermee doet. Je zult van beloond worden met gezondere en sterkere krullen.


Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als #AD, Style

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.