Je moeder verrassen met één of meerdere van de onderstaande ideeën, is een mooi begin om er de beste dag van te maken die ze ooit heeft gehad. Laat deze Moederdag zien hoeveel je de belangrijkste vrouw in je leven waardeert. Of dat nou je moeder is, je stiefmoeder, je oma of je schoonmoeder, dat maakt natuurlijk helemaal niets uit. Het is goed om haar te laten weten wat ze voor je betekent. Een van de belangrijkste dingen die je op Moederdag zou moeten doen, is je moeder behandelen met de vriendelijkheid en liefde die ze verdient.

Je moeder verrassen op Moederdag op een originele manier

Je moeder verrassen op een originele manier

Geef haar iets voor in de tuin

Geef haar een nieuwe bloem, plant of boom om in haar tuin te planten. Als je moeder van het tuinieren is, zal ze een nieuwe rozenstruik, plant of boom altijd geweldig vinden.

Bereid een kruidentuintje voor

Als je moeder van koken houdt, zal ze dol zijn op een kruidentuin binnen of buiten. Label elk kruidenplantje en lever er instructies bij over hoe je voor het kruidenplantje moet zorgen.

Boek een dagje wellness

Geniet samen met je moeder van een ontspannen dag in een wellness resort. Zelfs als je het niet voor jullie samen boekt, maar alleen voor haar, zal ze het zeker waarderen. Zorg dat alle kosten gedekt zijn, voor ultieme ontspanning.

Maak een mooie fotocollage

Stel een collage samen van verschillende foto’s van jullie samen, of van je gezin. Zo kan ze altijd genieten van de herinneringen die jullie hebben.

Schrijf haar een mooie brief

Schrijf een bijzondere bedankbrief en laat haar weten wat je vindt van alles wat ze door de jaren heen voor jou en je gezin heeft gedaan.

Maak een slideshow of video

Creëer een positieve digitale collage van visuele herinneringen die je moeder aan het lachen en huilen zullen maken. Van geluk natuurlijk!

Geef haar iets gepersonaliseerds

Geef haar een cadeau waar bijvoorbeeld haar naam of initialen op staan. Bijvoorbeeld een sjaal, een pen of een notitieboek van goede kwaliteit.

Geef haar persoonlijk sieraad

Een ketting met een hanger waar je een foto in kunt doen, is altijd een mooi cadeau. Maar bijvoorbeeld een armband met hangertjes die iets specials betekenen, is ook heel persoonlijk.

Geef haar iets te lezen

Abonneer haar op haar favoriete week- of maandblad. Of doe extra moeite om haar een gesigneerd boek van haar favoriete auteur te geven. Dat maakt zo’n cadeau net iets specialer.

Ga samen winkelen en lunchen

Als je moeder niets liever doet dan een dagje winkelen en lunchen in haar favoriete eetcafé, zal niets haar blijer maken dan dit een middagje met jou te kunnen doen. Uiteraard trakteer jij dan op haar lunch.

Houd samen een marathon van een leuke serie

Plan een gezellige kijkmarathon van haar favoriete programma, serie of film. Zorg voor haar favoriete hapjes en drankjes.

Maak haar huis schoon

Dit kun je op verschillende manieren aanpakken. Je kunt haar huis zelf schoonmaken, maar je kunt ook voor haar een schoonmaakster inhuren voor een dag. Wie zegt daar nou nee tegen?

Kook een speciale maaltijd voor haar

Maak haar favoriete en meest decadente maaltijd klaar, inclusief een toetje. Eventueel kun je het samen maken, maar ze zal het zeker waarderen als ze ‘s avonds gewoon kan aanschuiven.

Huur een chauffeur in voor één dag

Bied aan om je moeder een dagje te rijden waar ze maar wil. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt ook voor één dag of een paar uur een privéchauffeur regelen.

Geef haar een wasbeurt voor haar auto

Een schone auto hebben is een genot, maar het is misschien niet iets waar je moeder vaak aan denkt om zichzelf te gunnen. Ze zal het zeker waarderen als jij hier wel aan denkt.

Ga samen spelletjes doen

Houd een bordspelmarathon in de middag of een spelletjesavond met jullie hele gezin. Laat haar zelf haar favoriete spellen uitkiezen, zodat iedereen ze eens kan spelen.