keuken-schoonhouden-schoonmaken
Opruimen Schoonmaken

Je keuken schoonhouden is makkelijker dan je denkt

Je kent allemaal wel die situatie dat je net een drukke dag achter de rug hebt, je hebt net je avondeten op en de keuken staat vol met vaat en andere rotzooi. Je wilt de keuken wel schoonhouden, maar eigenlijk ben je te moe. Ruim je het toch meteen op of laat je het staan? Iedereen zal hier zijn eigen voorkeur in hebben.

Zelf houd ik ervan om de keuken zo snel mogelijk weer opgeruimd te hebben, al betekent dat niet dat het daar ook altijd van komt. Ik heb echter wel gemerkt dat ik er heel onrustig en gestrest van word als ik de dag begin met een vieze keuken.Je keuken altijd schoonhouden

Het is niet fijn voor je mindset om de dag te beginnen met een rommelige keuken. Je hebt dan misschien niet eens ruimte hebt om je ontbijt te maken, wanneer het aanrecht vol staat met rommel. Tijd om hier wat aan te doen!

Je keuken schoonhouden is makkelijker dan je denkt!
Houd je aanrecht en kastjes zo leeg mogelijk

Wanneer je je aanrecht en keukenkastjes zo leeg mogelijk houdt, kan je alles ook makkelijker schoonhouden. Houdt je keukenkastje geordend en je hebt veel meer overzicht. Maar je aanrecht is in dit geval misschien wel het belangrijkst, omdat dit in het zicht ligt. Probeer zo weinig mogelijk apparaten neer te zetten en ruim zoveel mogelijk keukenbenodigdheden op.

Regelmatig een doekje over het aanrecht

Persoonlijk haal ik na elk gebruik een doekje over het aanrecht. Ik vind een schoon aanrechtblad een heel fijn gezicht en het brengt mij ook rust. Iedere keer als ik brood heb gesmeerd of gekookt heb, gaat er een doekje overheen. De keuken schoonhouden wordt dan al een stuk makkelijker.

Houd de afwas bij

Nee, ik bedoel niet dat je drie keer per dag de afwas moet gaan doen. Daar heeft niemand tijd voor. Maar als je zorgt dat de avond ervoor alle afwas in ieder geval schoon en opgeruimd is, kan je de volgende ochtend met een schone lei beginnen. Je kunt gedurende de dag de afwas dan in de wasmachine kwijt. Heb je die niet, kun je ook best de afwas in de gootsteen zetten, tot je het gaat afwassen.

De keuken schoonhouden hoeft niet heel veel tijd te kosten? Heb jij nog handige tips? Zet ze hieronder bij de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.