Een slordige keukenla is een ware broedplaats voor nog meer rommel. Je kunt dit vandaag nog oplossen met deze tips om je keukenlade georganiseerd te houden.

Een slordige keukenla is een ware broedplaats voor nog meer rommel. Zoals met alle plekken in huis waar veel spullen worden verzameld, is het ook met keukenlades zo, dat er vaak van alles gedumpt wordt wat geen eigen plek heeft. Je kunt dit vandaag nog oplossen met deze stap-voor-stap handleiding om je keukenlade georganiseerd en netjes te maken.

En heb je na vandaag de smaak te pakken en wil je meer opruimen in je huis? Dat kan in maar 21 dagen met mijn opruimchallenge!

Het is bizar hoe snel er dingen in mijn keukenlades terecht komen die totaal geen nut hebben om te bewaren. Ik kan de ene dag alles uitmesten en een super georganiseerde keukenlade hebben en een paar dagen later is het alsof er nooit iets is opgeruimd. Dat er ineens weer dingen in liggen die ik nooit eerder heb gezien. Ik zweer je, soms denk ik dat de boel zich daar binnen vermenigvuldigd.

Keukenlade georganiseerd houden
Bewaren voor later? Pin dan deze afbeelding!

Het heeft mij enorm geholpen om keukenlades te organiseren en netjes te houden middels de volgende 4 stappen.

  • Stap 1: Haal alle keukenlades leeg en veeg ze schoon.
  • Stap 2: Leg spullen bij elkaar die bij elkaar horen. Messen, theedoeken, enzovoort.
  • Stap 3: Gooi weg of doneer alles wat kapot is, teveel is, of de afgelopen 12 maanden niet is gebruikt.
  • Stap 4: Organiseer de keukenlades door te beoordelen of je huidige systeem werkt en of je misschien andere oplossingen moet bedenken.


Tips om je keukenlade georganiseerd te krijgen

Ik heb een aantal tips voor je die je kunnen helpen meer orde in de chaos te krijgen. Je keukenlades organiseren is over het algemeen puur een kwestie van slimme systemen gebruiken die dit vergemakkelijken.

Verstelbare ladeverdelers

Onmisbaar in bijna elke keuken is een set goede verstelbare ladeverdelers. De meeste lades hebben geen vakken en om orde te houden zijn die wel belangrijk, zodat je niet alles op een grote hoop gooit.

Deze verstelbare ladeverdelers zijn van 100% milieuvriendelijk bamboe, zien er enorm mooi uit en passen in bijna elke lade. Je kunt ze in een grote lade gebruiken voor je pannen (op de foto zijn er twee bovenop elkaar gezet, om hoogte te creëren) of in een besteklade.

Messenblok

Als je kleine kinderen hebt, kan het een slecht idee zijn om scherpe dingen zoals grote messen in een lade te bewaren. Mijn dochter kan nu net zelf een lade opentrekken en dat is niet altijd even veilig. Het is dan misschien een beter idee om al je messen in een messenblok op het aanrecht te bewaren. Je hebt het dan meteen bij de hand voor het koken.

Keukengereihouder

We hebben allemaal wel een aantal items in onze keukenlade die we dagelijks gebruiken. Het kan erg opruimen om deze voorwerpen in een keukengereihouder op het aanrecht te zetten.

Deze van Rivièra Maison is mijn favoriet! Hij is lekker groot en ruim en er past veel in. Het kan ook enorm opruimen om juist de grootste items erbij te zetten. Je maakt op die manier erg veel ruimte leeg in je keukenla.

Vermijd een rommella

Probeer te voorkomen dat er ergens in je keuken een keukenla gebruikt wordt voor rommel waar je geen plek voor kunt vinden. Je denkt misschien dat het een handige plek is, maar het is een waar rampgebied. Het is beter om alles eruit te halen en er echt een plek voor te vinden of maken.

Kerstartikelen

Bewaar items zoals koekvormpjes, boeken met kerstrecepten of bakvormen gewoon bij je andere kerstspullen, zodat ze geen waardevolle ruimte in je keuken innemen. Het is jammer als ze elf maanden per jaar stof liggen te vangen.

Welke keukenlade raakt bij jou altijd overvol? En hoe houdt jij je keukenlade georganiseerd?