De ultieme gids voor het kiezen van de juiste jaloezieën

De ultieme gids voor het kiezen van de juiste jaloezieën

Of je nu op zoek bent naar meer privacy of puur decoratie voor je ramen, het kiezen van de juiste jaloezieën kan een behoorlijk lastige klus zijn. Elke type ziet er anders uit, heeft andere eigenschappen, heeft een heel eigen stijl en andere functionaliteiten.

Er is zoveel keus als het om jaloezieën, zonwering en raambekleding gaat. Kleur, materiaal, textuur en onderhoud. Je moet met alles rekening houden. Wanneer je dus voor het eerst zonwering gaat kiezen voor je interieur, zijn er een aantal vragen waar je je eerst mee bezig moet houden.De ultieme gids voor het kiezen van de juiste jaloezieën

Waar heb je de jaloezieën voor nodig?

De belangrijkste vraag, wanneer je op zoek bent naar geschikte zonwering, is toch wel wat je er precies mee wilt gaan doen. Er zijn verschillende stijlen en materialen te koop, die allemaal weer andere eigenschappen hebben. Dus zorg altijd dat je iets kiest wat geschikt is voor jou en de kamer waar het voor bedoeld is.

  • Wil je dat de jaloezieën geen of weinig licht doorlaten?
  • Wil je met de jaloezieën privacy creëren?
  • Welke sfeer wil je met de raambekleding uitstralen?
  • Wat voor mechanisme is het meest geschikt?

Waar komt de raambekleding te hangen?

Een andere belangrijke vraag is waar de jaloezieën komen te hangen. De eigenschappen van de verschillende materialen zijn geschikt voor verschillende delen van het huis. Voor de badkamer en keuken wil je bijvoorbeeld iets wat goed tegen vocht kan.Wat is je budget?

Wat je budget is, is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Hoewel er voor elke portemonnee wel iets te vinden wat bij je past, is het toch handig om van te voren vast te stellen hoeveel je wilt uitgeven.

De juiste jaloezieën kiezen

Wanneer je alle bovenstaande vragen hebt weten te beantwoorden voor jezelf, kun je gaan kijken wat de meeste geschikte jaloezieën zijn. Je kunt o.a. kiezen voor een botanische of Scandinavische stijl met hout of bamboe, die prachtig staan in bijna elke woonkamer of een moderne stijl met strak aluminium of sfeervolle PVC jaloezieën, die zeer geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Allemaal hebben ze hun eigen voordelen.

Welk materiaal is jouw favoriet qua raambekleding?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Interieur, #AD

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.