Wat de beste verfkleuren zijn voor in huis wordt bepaald door verschillende kleurenexperts. Ook de kleurentrends van 2020 zijn weer zeer gevarieerd!

Jaarlijks kun je in het najaar rekenen op de bekendmaking van de nieuwste trends op het gebied van kleur. Wat het komende jaar de beste verfkleuren zijn voor je interieur, wordt bepaald door de verschillende kleurenexperts van ColourFutures. Ook de kleurentrends van 2020 zijn weer zeer gevarieerd!

Kleurentrends 2020

In 2020 zal het extra accentueren van kleuraccenten (hoe gek dat ook klinkt) centraal staan. De kleuren die je dit jaar het meeste terug zal zien komen, bijvoorbeeld bij de Sikkens kleuren, zullen voornamelijk neutraal en rustig zijn.

De 6 beste verfkleuren volgens de kleurentrends van 2020
Groen

Groen is geweldig om een gevoel van natuur en balans in je huis te creëren. Deze kleur is dit jaar helemaal de trend, in verschillende tinten. Van aards tot fel, met groen zit je altijd goed. Ook super voor bijvoorbeeld een genderneutrale babykamer of wanneer je je huis graag vol zet met planten.

Oker

Weer een aardse kleur wat zich bijvoorbeeld perfect laat combineren met groen. Voor een vakantiegevoel is dit de perfecte kleur voor een woonkamer waar je iedere dag weer vrolijk van wordt.

Bordeaux

Een luxueuze, warme kleurentrend, uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een slaapkamer. Heel mooi te combineren met bloemenprints en vintage elementen, zodat je er echt een kamer van jezelf van maakt. Zacht en rustgevend! Samen met groen, mijn favoriet van de kleurentrends van 2020.Petrol

Petrol is een prachtige diepblauwe kleur die, volgens onderzoeken, alertheid bevorderd. Zeer geschikt voor bijvoorbeeld een kantoor! Het is natuurlijk ook niet voor niets dat mijn favoriete planner ook deze kleur heeft.

Koraal

Een jonge, vitale kleur, die een energiek gevoel geeft. Deze kleur zal dit jaar veel gecombineerd worden met geometrische vormen, voor een speels effect. Eén van de beste verfkleuren voor bijvoorbeeld een speelkamer.

Geel

Zonnig geel zal in 2020 de perfecte kleur zijn voor bijvoorbeeld je woonkeuken. De kleur verhoogt je eetlust en energieniveau. Je ontbijt nuttigen in een gele keuken, vergroot je enthousiasme en motivatie en is daarom een perfect begin van je dag.

Welke van de kleurentrends van 2020 is jouw favoriet?