Hoe ik onze nieuwe Haier koelkast heb ingedeeld

Haier HB16FMAA Koelkast

Jullie hebben echt geen idee hoe blij ik op dit moment ben. Ik heb zo lang op deze dag gewacht en nu is het eindelijk zover. Ik wilde onze koelkast verbranden, verpulveren of versplinteren sinds ik weet niet hoe lang, omdat hij zo verrekte… lawaaierig is!

Soms, wanneer mijn baby eindelijk slaapt en ik van plan ben eens wat werk te gaan doen, stijgt er een heuse helikopter op vanuit mijn keuken richting God weet waar en luister ik urenlang naar woemwoemwoemwoemwoem. Ik kan mijn eigen gedachten niet meer horen, ik kan geen zin getypt krijgen, het lukt gewoon niet.

Eindelijk een andere koelkast

Goddank is hij oud, een beetje kapot en een beetje te klein voor ons driekoppige gezinnetje. Mijn man overtuigen dat het echt echt echt tijd werd voor een nieuwe, was niet moeilijk. Maar natuurlijk moesten we eerst even wat sparen, een nieuwe koelkast is een behoorlijke aankoop. Mijn geduld werd dus op de proef gesteld voor een aantal maanden. Maar vandaag is een mooie dag, want: we hebben eindelijk een nieuwe Haier koelkast! De Haier HB16FMAA.

Onze eisen

Toen we een nieuwe koelkast zochten, hadden we een aantal eisen. We wilden dubbele deuren, minder lawaai, iets meer ruimte en geen waterdispenser. Dat klinkt misschien vreemd specifiek, maar we hebben gemerkt dat je met een waterdispenser best wat ruimte aan de binnenkant inlevert. En we gebruiken het ook echt nooit.

Dit is de oude situatie, met onze LG GC-F399BLCA koelkast:

LG GC-F399BLCA koelkast

Zoals je ziet is er ruimte voor een iets grotere koekast, maar niet heel veel. Zodoende hebben we een koelkast gekozen met dubbele deuren die toch niet te breed is. Ook is hij een heel stuk stiller, heeft hij geen waterdispenser en veel meer ruimte. We kozen voor een Haier koelkast, namelijk de HB16FMAA. Vanaf de buitenkant ziet hij er niet veel ruimer uit, maar toen ik hem opendeed, was ik zeer blij verrast. Zoveel inhoud! En nog belangrijker: de stilte was bijna oorverdovend. Heerlijk!

Kijk, zo ziet hij eruit:

Haier koelkast HB16FMAA

Dit is eigenlijk alleen de bovenste helft, want onze keuken is zo klein dat ik niet ver genoeg kon staan om hem er helemaal op te krijgen, zelfs niet als ik op het aanracht ging zitten. Zie je me in de reflectie? Maar als je de foto’s van de webshop ziet, kun je de binnenkant beter bekijken. Ik ben niet heel blij met hoe dicht hij op de buffetkast staat, maar daar is helaas niets aan te doen. Aan de linkerkant van de koelkast staat de kattebak, dus er is gewoon niet meer ruimte!

Haier koelkast HB16FMAA

De binnenkant van de koelkast is ontzettend ruimtelijk. Zo ruimtelijk dat ik extra koelkast opbergbakjes heb gekocht om alles wat georganiseerder te maken. Ik heb twee flessenhouders gekocht, twee grote bakken voor potten en andere producten, twee kleinere en twee bakken voor in de vershoudla. Ik heb ze allemaal bij Action gekocht.

De bakken voor in de vershoudla passen perfect en zijn super voor groente en fruit.

Dit is de eerste vriezerlade, waar we brood en dat soort dingen in bewaren. Zoveel ruimte, echt geweldig! Zo wordt het een makkie om voedsel op de juiste manier in te vriezen!

En dit is de tweede vriezerlade. Hier bewaren we groente en vlees in. Deze lade is iets kleiner dan de eerste. Maar hij is hoger, dus erg veel verschil maakt het niet.

Blij met onze Haier koelkast

Ik ben zo gek op deze Haier koelkast. Hij is absoluut niet lawaaierig, ik kan echt niet geloven soms hoe stil hij is. En de ruimte is bizar! Ook leuk: als de deuren perongelijk een tijdje openstaan, klinkt er na een tijdje een geluidje! Super handig.

Ik ben echt heel blij met deze aankoop, ik kan me onze oude koelkast niet eens meer herinneren. Ik bedoel, hoe zag mijn leven eruit? Het enige wat ik nog moet doen, is de boel iets meer organiseren, maar dat komt wel goed. Als jullie het niet erg vinden, ga ik nu even over mijn koelkast heen kwijlen en hem aaien alsof het een pasgeboren kitten is.

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

2 reacties

  1. Ah wat leuk, ik kan ook zo blij worden met nieuwe huishoudelijke apparaten, haha. Als ik dat 10 jaar geleden zou zeggen had ik mezelf voor gek verklaard :p Je nieuwe koelkast ziet er echt mooi uit! Ik kan alleen geen linkje vinden in je tekst, vergeten?

    Ik heb helaas een tafelmodel koelkast omdat ik een appartement heb met een keuken met weinig ruimte. Op de koelkast staat de kookplaat. Wel heb ik een aparte grote vriezer in de keuken, dus in principe heb ik dezelfde ruimte, alleen door tweeen gehakt :p Maar toch wil ik later een grote!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.