Luchtige Kokosrijst met cashewnoten voor bij curry

kokosrijst

Een Indiase curry is één van de grote favoriete gerechten bij ons thuis. Je kunt daar natuurlijk gewone witte rijst bij serveren, maar hoe lekker is het om het eens anders te doen. Bijvoorbeeld met deze luchtige kokosrijst met knapperige cashewnoten.

Kokos combineert fantastisch met het pittige van de curry en maakt het meteen ook een tikje milder. Het is makkelijk te maken en ruikt ook nog eens heerlijk door de cashewnoten. Zeker wanneer je deze eerst een beetje grof hakt. De noten van Basboernoten zijn hier echt fantastisch voor! De smaak leent zich uitstekend voor de combinatie met rijst.

Luchtige Kokosrijst met Cashewnoten

Curry is echt één van mijn favoriete kipgerechten en je kan er enorm mee variëren. Je kunt er bijvoorbeeld allerlei groenten in gebruiken, maar ook een blikje tropische vruchten! Echt waar, probeer het maar eens! Het zoete van de vruchten geeft echt een spannend extraatje aan je curry. Zelf maak ik hem meestal met paprika, courgette en ui. Een simpele en snelle variant.

Maar terug naar de kokosrijst. Hoe lang rijst moet koken, is van veel verschillende factoren afhankelijk. Je kunt daarom altijd het beste na een paar minuten even proeven om te beslissen hoe ver de rijst is.

Ik gebruik nooit de tijd op de verpakking, maar proef altijd gewoon. Op die manier weet je zeker dat het echt naar jouw smaak is. Dit geldt ook voor het koken van pasta! Proeven is altijd beter.

Luchtige Kokosrijst met cashewnoten

Course: BijgerechtDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

2

minutes

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk

  • 400 gram basmatirijst

  • Een handje grofgehakte cashewnoten

  • Snufje zout

Bereidingswijze

  • Breng de kokosmelk en een snufje zout in een pan aan de kook. Vul aan met water tot de gewenste hoeveelheid vocht in de pan staat.
  • Wanneer de kokosmelk kookt, voeg dan de rijst toe en kook het volgens de verpakking. Blijf af en toe doorroeren, want door de kokosmelk kan de rijst wat sneller gaan aankoeken.
  • Hak ondertussen de cashewnoten grof.
  • Wanneer de rijst gekookt en afgegoten is, schep dan cashewnoten erdoor. Klaar is je rijst!

Tips

  • Je kunt voor de gerecht ook een rijstkoker gebruiken.
  • Voor wat extra frisheid, voeg een beetje citroenrasp aan de rijst toe.
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Recepten, #AD

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.