Kunstplanten kopen en waar je op moet letten

Kunstplanten kopen en waar je op moet letten

Kunstplanten kopen was nog niet zo lang geleden een zonde, laat om ze in je huis te hebben staan. Tegenwoordig is het al veel meer geaccepteerd en omarmen we de voordelen die kunstplanten hebben. Een erg fijn vooruitzicht voor iedereen die niet het aangeboren vermogen heeft om planten in leven te houden.

Kunstplanten kopen en waar je op moet letten

Kunstplanten kopen kan de oplossing zijn

En natuurlijk, soms ligt het ook gewoon aan het tekort aan zonlicht in de woonkamer, maar de meeste van ons (inclusief ikzelf) hebben gewoon geen groene vingers. En ik begrijp als geen ander hoe moeilijk het is om dit te accepteren. Mocht je zover zijn, dan zou je misschien kunnen overwegen om kunstplanten te kopen. Maar waar moet je op letten wanneer je op zoek gaat naar kunstplanten voor in je huis?

Echt of plastic?

Kunstplanten hebben de laatste jaren een flinke verandering doorgemaakt. Het zijn niet meer de neppe plastic plantjes die onze oma’s vroeger op de vensterbank hadden staan. Nep is bijna niet meer te onderscheiden van echt. De textuur en kleur zijn tegenwoordig verbazingwekkend realistisch. Een groot voordeel is dat sommige echte planten er soms al nep uitzien. Neem bijvoorbeeld vetplanten. Vetplanten zijn fantastisch goed na te bootsen, omdat ze al een beetje een plastic-look van zichzelf hebben.

Waar moet je op letten bij kunstplanten?

Wil je kunstplanten kopen die zo echt mogelijk lijken, kies dan een plantensoort die er van zichzelf al een beetje plastic eruitzien. Planten zoals aloƫ vera, monstera, lotusblad, vijgenblad, vetplanten en philodendrons zijn een goed voorbeeld hiervan. Bij Maxifleur vind je een uitgebreide collectie van zeer realistische kunstplanten, waar je absoluut mee uit de voeten kunt.Wat ook heel goed werkt, is om kunstplanten te kopen die planten nabootsen die al niet meer leven, zoals droogbloemen of kransen met bladeren. Ook natuurlijke details, zoals stukjes zichtbare wortel aan de onderkant van de plant of echt uitziend zand op de onderste bladeren, helpen de planten meer realistisch te laten lijken. Vermijd in elk geval kunstplanten die details hebben zoals regendruppels of sneeuw. Een overmatige glans op de bladeren komt ook erg kunstmatig over.

Stylingtips voor kunstplanten

De slechtste kunstplant kan er nog mooi uitzien, wanneer je hem goed aankleedt. Doe er een mooie pot omheen en drapeer bijvoorbeeld kiezelstenen of grind rond de stam. Let er ook op dat je de kunstplanten regelmatig afstoft, dan behoud je de geloofwaardigheid van je planten een stuk beter!

Heb jij kunstplanten in huis, of vind je dat not done?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Interieur, #AD

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.