Leukste kinderboeken aller tijden
Baby Peuter

De leukste Kinderboeken aller tijden

Al sinds ik een klein Yvetje was, houd ik enorm van lezen. Voor mij was het de perfecte manier om aan het dagelijks leven te ontsnappen. Ik voelde me altijd veilig en gelukkig als ik een boek las. De bibliotheek was mijn veilige haven, omdat ik het gevoel had dat mijn klasgenoten daar nooit kwamen – ook al was dat waarschijnlijk wel zo. Ik zag ze er nooit. Het voelde daar echt als mijn tweede thuis. Nu ik hieraan terugdenk realiseer ik me dat mijn ouders zich vaak zorgen moeten hebben gemaakt, want ik kon makkelijk 3 uur wegblijven.

Ik hoop echt dat mijn kleine meid net zoveel van boeken gaat houden als ik deed en nog steeds doe. Op het moment is ze er gek op, want ze kan zich er echt lang mee vermaken en lijkt zichzelf ook verhaaltjes te vertellen. Altijd als ik haar uit bed haal, zijn haar boekenplankjes het eerste wat ze ziet en ze glimlacht dan altijd van oor tot oor en begint meteen te wijzen. Zo schattig!

In voorlezen ben ik zelf niet zo goed, maar haar papa wel! Die leest haar dan ook elke avond voor, wanneer hij haar naar bed brengt. Het is hun kleine ritueeltje en vinden het allebei fijn. Mijn dochter heeft al een behoorlijke verzameling boeken en ik laat je vandaag mijn persoonlijke favorieten zien.

* Deze blogpost bevat affiliatelinks. Als je iets bestelt door op zo’n link te klikken, ontvang ik hier een kleine commissie over. Ik sluit mij alleen aan bij affiliates waar ik achter sta. Bedankt voor je steun!

Rupsje Nooitgenoeg

Dit boek gaat over een rups, met erge honger, die zich een weg eet door allerlei verschillende dingen, zoals appels en bladeren. Het is een leuk boek om te leren over groente en fruit en om te leren tellen. Ik herinner me nog heel goed dat ik dit boek als klein meisje vaak las. Ik hield van de plaatjes en hoe ze getekend zijn. Een paar jaar geleden heb ik een gesigneerd exemplaar gekocht en ik ben er zo blij mee! Ik vind het verhaal niet persee speciaal, maar het is een bijzonder boek met een heel eigen stijl.
Bekijken op bol.com

Raad Eens Hoeveel Ik Van Je Hou

De eerste keer dat ik dit boekje zag, vond ik het meteen prachtig. de tekeningen zijn zo mooi en het verhaal is mega lief. Het gaat over een kleine haas (Hazel) en een grote haas (ik ben er altijd vanuit gegaan dat het de papa is) en hoeveel ze van elkaar houden. We hebben ondertussen best veel speelgoed van deze collectie, zoals een knuffel, een babyboek, allerlei andere boekjes en schilderijen van de tekeningen uit het boek. Ik moet toegeven dat het een soort thema is geworden in mijn dochter’s kamer.
Bekijken op bol.com

GERELATEERD: WAAROM IK MIJN KIND (BIJNA) NOOIT VOORLEES

The Saccone Joly’s & The Great Cat-Nap

Dit is een ontzettend leuk en spannend verhaal, geschreven door YouTuber en vlogger Jonathan Saconne Joly. Omdat ik fan ben van zijn kanaal en projecten, wilde ik hem steunen, dus heb ik dit boekje onlangs in Engeland gekocht. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb! Het verhaal gaat over Emilia, die 7 honden heeft, maar heel graag een kat wil. Haar honden horen dit en besluiten de kat van de buren te ontvoeren, wat nog niet zo makkelijk is! Het is heel grappig en spannend en ik kan niet wachten tot mijn dochter iets ouder is en het verhaal echt begrijpt. Het boek is helaas nog niet in het Nederlands te koop, maar ik heb gemerkt dat het zich best makkelijk laat vertalen, terwijl je voorleest. De zinnen zijn niet te moeilijk en niet te lang.
Bekijken op bol.com

De Gruffalo

Ik houd van verhalen in Dr. Seuss stijl! Dit verhaal is zo grappig en het is helemaal in rijm. Het gaat over een muis die zich een weg door het bos bluft, zonder opgegeten te worden door allerlei dieren. Maar let op, het einde is verrassend en spannend! Dit is een heel geschikt boek om al vroeg voor te lezen. Mijn dochter genoot er al van toen ze 6 maanden was.
Bekijken op bol.com

Alice in Wonderland

Ik hoef je vast niet uit te leggen waar dit bekende boek over gaat. Maar voor de zekerheid, het gaat over een meisje die in een konijnenhol valt en in een mooie en gekke wereld terecht komt. Veel bijzondere wezens, gekkigheid en mooie levenslessen vind je in dit boek. Ik raadje aan dit verhaal voor te lezen voordat hij of zij de film ziet, want het is een verhaal wat heel mooi de verbeelding prikkelt. Ik ben zo’n beetje opgegroeid met dit verhaal en ik vond het altijd fantastisch.
Bekijken op bol.com

Ssst! De Tijger Slaapt

Dit mooie en leuke boek is nog best nieuw en is in 2017 zeer populair geworden. In Nederland was hij dat jaar zelfs Boek Van Het Jaar. Het gaat over een groep dierenvrienden die over een slapende tijger heen proberen te komen. Het is een zeer interactief boek, omdat de lezer gevraagd wordt de vrienden te helpen. Dit door bijvoorbeeld te blazen of te aaien.
Bekijken op bol.com

Wat zijn de favoriete kinderboeken van jouw gezin?

leukste kinderboeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.