Lieve kleine Vera is geboren

Ik ben hier met goed nieuws! Na een zwangerschap van 37 weken en 5 dagen is een paar dagen geleden onze dochter Vera geboren! We zijn helemaal gelukkig! Ze is wat eerder gekomen dan verwacht, maar omdat de laatste loodjes niet zo fijn waren voor mij, ben ik daar eigenlijk wel blij mee. Ik zal het complete bevallingsverhaal voor een andere keer bewaren en de korte versie vertellen.

Dysmatuur

Vera is als dysmatuur geboren, dat betekent dat ze een te laag geboortegewicht heeft, maar geen prematuur is. Ze is geboren met 1880 gram. Maar ze doet het hartstikke goed! We zijn op dit moment nog steeds in het ziekenhuis en we mogen naar huis zodra ons meisje de 2 kg aantikt, zichzelf op temperatuur kan houden en kan drinken zonder hulp van een sonde. Ze is al heel mooi op weg, dus we zijn mega trots!

Moeilijke tijd voor mama

Zelf heb ik het best wel zwaar. Vanwege mijn hoge bloeddruk, blijven ze me testen en proberen ze veel verschillende medicijnen en doseringen op me uit. Vanwege dat kan ik er niet genoeg voor mijn dochter zijn, althans zo voel ik dat. Iedere keer als ik een luier wil verschonen of wil knuffelen, komt er een zuster binnen om mijn bloeddruk te checken, wat inhoudt dat ik een half uur aan een apparaat hang. Echt enorm frustrerend. Ik ben zo dankbaar voor mijn man, die dit soort dingen graag van me overneemt wanneer ik dat niet kan en dat hij uberhaupt al die tijd al gewoon bij ons mag slapen. Hij let ook heel goed op bij alles, zodat hij mij later de informatie kan doorgeven, of me dingen kan leren. Ook gaat de hoofdpijn van voor de bevalling nog steeds maar niet over en het ziekenhuisbed sloopt me, dus hebben we geruild! Rick slaapt nu in het ziekenhuisbed en ik op de stretcher. De zuster keken ons al vreemd aan en vroegen zich af of ik dat niet vervelend wordt, maar in alle eerlijkheid: de stretcher slaapt hemels! Maar ik hoop wel dat we gauw naar huis mogen. Ons kleine meisje is zo lief en mooi en ik wil voor de volle 100% van haar kunnen genieten.

Duimen jullie voor ons?

Share: