kokosrijst
Recepten

Luchtige Kokosrijst voor bij Indiase curry

Een Indiase curry is één van de grote favoriete gerechten bij ons thuis. Je kunt daar natuurlijk gewone witte rijst bij serveren, maar hoe lekker is het om het eens anders te doen, met deze luchtige kokosrijst?

Kokos combineert fantastisch met het pittige van de curry en maakt het meteen ook een tikje milder. Erg geschikt voor kinderen, die smullen ervan! Het is makkelijk te maken en ruikt ook nog eens heerlijk door een vleugje limoen.

kokosrijst

Ik gebruik voor de kokosrijst gewoon een pan, maar je kunt hier ook heel goed een rijstkoker voor gebruiken. Dit recept is voor 4 porties kokosrijst.

Ingrediënten
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 gr basmatirijst
  • Een halve limoen
  • Snufje zout
Hoe maak je het?
  1. Breng de kokosmelk en een snufje zout in een pan aan de kook. Vul aan met water tot de gewenste hoeveelheid vocht in de pan staat.
  2. Wanneer de kokosmelk kookt, voeg dan de rijst toe en kook het volgens de verpakking. Blijf af en toe doorroeren, want door de kokosmelk kan de rijst wat sneller gaan aankoeken.
  3. Was ondertussen een limoen en rasp ongeveer de helft van de schil.
  4. Wanneer de rijst gekookt en afgegoten is, schep dan de limoenrasp erdoor. Klaar is je rijst!
Tip

Hoe lang rijst moet koken, is van veel verschillende factoren afhankelijk. Je kunt daarom altijd het beste na een paar minuten even proeven om te beslissen hoe ver de rijst is. Hetzelfde geldt voor pasta!

Eet smakelijk!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.