Luiertas inpakken voor een baby? Dit heb je nodig!

Iets wat ik ontzettend onderschatte voordat ik moeder werd, was het nut van een luiertas. Ik dacht altijd dat ik gewoon een paar luiers en wat billendoekjes in mijn tas kon proppen en er dan wel een paar uur tegenaan kon. Maar nee, nee, nee! Ik was geschokt toen ik merkte hoeveel spullen je nodig hebt, wanneer je het huis verlaat met je baby. Een luiertas inpakken is nog niet zo makkelijk.

Nu mijn dochter anderhalf is en overdag geen flesjes meer drinkt, is de moedertas eigenlijk een beetje naar de achtergrond verdwenen. Meestal redt ik het nu inderdaad met een paar luiers, wat snacks en billendoekjes in mijn tas.

Maar anderhalf jaar lang heb ik toch echt een volledig ingepakte luiertas overal mee naartoe gesleept. Ik heb dus een behoorlijk goed beeld van hoe je zo’n tas inpakt en wat essentieel is. De vuistregel is dan ook: wees voorbereidt op alles! Als je de deur uit bent met je kind, wil je niet voor ongewenste verrassingen komen te staan.

Luiertas inpakken voor een baby (0 - 12 maanden)

Luiertas inpakken voor een baby (0 – 12 maanden)

Voor diegene die het weten wil, ik heb de Baby Ono Elegance luiertas (zie foto) gebruikt, maar volgens mij is die niet meer te koop. Ook moet je weten dat ik altijd flesjes heb gegeven. Als je borstvoeding geeft, heb je waarschijnlijk andere of minder dingen nodig.1. Flesje

Essentieel natuurlijk, een flesje! Dat is uiteraard, wanneer je kindje geen borstvoeding krijgt. Zelf had ik op een gegeven moment een extra flesje voor vast in de moedertas, want ik was iets te vaak een fles vergeten mee te nemen. Ik gebruik zelf altijd de flesjes van Avent en ben daar erg tevreden over.

2. Lepeltje

Ook handig om standaard in je tas te hebben, is een lepeltje. Mijn dochter kreeg een lange tijd een flesvoeding, die vrij dikkig was en goed geroerd moest worden om het een beetje te laten oplossen in water. Ik had dus altijd wel een setje babylepeltjes in de luiertas. Maar ook als je ineens ergens iets wilt voeren, is een lepeltje handig om bij je te hebben.

3. Poedertoren

Als je flesjes geeft, is ook een poedertoren geen overbodige luxe. Erg handig om meerdere voedingen in één keer mee te nemen.

4. Gekookt & koud water

Ik weet helemaal niet of dit normaal is, maar wij vonden onszelf behoorlijk geniaal dat we dit deden. We hadden namelijk een thermosfles met gekookt water en een flesje koud water mee, om overal waar we waren perfecte flesjes te kunnen maken. Mocht je dit nog niet doen, doe het. Je zal me dankbaar zijn.

5. Een setje kleding

Iedere ouder maakt het wel eens mee. Je bent onderweg en juist dan: mega poepexplosie! Zorg dus dat je schone kleertjes bij je hebt. Ik had meestal een complete set bij me. Rompertje, broek, t-shirt/trui en sokjes. Gewoon om zeker te zijn.

6. Billenbalsem of sudocrem

Het zal je maar gebeuren dat je buitenshuis een luier verschoont en de billetjes zijn flink rood. Dat wil je goed verzorgen, dus is het raadzaam iets van een crème mee te nemen. Zelf zweer ik bij de Calendula billenbalsem van Weleda, maar Sudocrem is ook een hele fijne crème.

7. Extra speen

Ook ik heb de drama meegemaakt van het vergeten van de speen. Mijn dochter heeft als dysmature baby al vanaf het begin een behoorlijke zuigbehoefte gehad, dus een extra exemplaar was echt nodig en het redde mijn leven meer keren dan ik kan tellen. Het verschilt natuurlijk per kind, maar zelf heb ik altijd de spenen van Difrax gegeven en die vond mijn dochter echt het fijnst, want iets anders kwam er gewoon niet bij haar in!

8. Geparfumeerde luierzakjes

Een vriendin raadde mij de geparfumeerde luierzakjes van Dumil aan en ik wist daarna niet hoe ik het ooit zonder had gered. Vooral als je bij mensen op bezoek bent, is dit een droomproduct. Je doet een poepluier eerst in dit zakje en gooit hem dan in afvalbak of container. Gegarandeerd dat niemand last heeft van nare geurtjes. Overigens ook fijn op de commode.

9. Luiers

Deze hoef ik niet uit te leggen toch? Altijd luiers bij je hebben! Ik heb een vaste formule voor de hoeveelheid. Met het aantal luiers dat je sowieso verwacht te gaan verschonen, plus twee extra, zou je het goed moeten redden.

10. Lotiondoekjes

Cruciaal in je luiertas voor het verschonen van een luier, zijn natuurlijk billendoekjes. Ik ben zelf fan van de Lotiondoekjes van Jumbo, omdat deze voor alles gebruikt kunnen worden. Billetjes, gezichtjes en handjes. Zeker voor in een luiertas erg handig.

11. Hydrofiele doekjes

Hydrofiele doeken zijn handig voor alles! Ik had er altijd een paar in de moedertas zitten. Ik gebruikte ze om mijn dochter op te verschonen of bijvoorbeeld haar snoet of neus mee af te vegen. Voor dat laatste kan ik ook de hydrofiele washandjes aanraden. Net zo fijn, maar een stuk handzamer!

12. Speelgoed

Dan als laatste, maar zeker niet het minst belangrijke: entertainment! Iets om je baby mee te vermaken, is super handig om bij je te hebben.

Luiertas inpakken voor een baby? Dit heb je nodig!

Wil je meer interessante dingen lezen over baby’s en peuter? Lees bijvoorbeeld mijn review van de populaire Munchkin Miracle drinkbeker of hoe ik het voor elkaar kreeg om het huishouden te doen met een baby en ondertussen ook nog moest dealen met slechte nachten.

Wat zijn jouw tips bij het luiertas inpakken?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

1 reactie

  1. You’re so much more organized than I ever was. At my best, I had a couple of diapers and some wipes in the stroller or glove compartment. What I really regretted not having, more than once, was a clean shirt for myself. Changes of clothes are great to have, long past the diaper stage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.