Hoe maak je je huis gezellig na kerst? Met deze 6 tips!

Zo maak je je huis gezellig na de kerst

Hoe maak je je huis gezellig na kerst? Bij ons thuis staat de kerstboom vrij vroeg. November en december zijn voor ons allebei kerstmaanden, dus kunnen we twee maanden lang genieten van de kerstboom. Wanneer het dan weer tijd is om de kerstboom op te ruimen, is dat wel een hele omschakeling. Het huis voelt dan zo… leeg en ongezellig! Hoe los je dat op?

Zo maak je je huis gezellig na de kerst

Je huis weer gezellig na kerst

En elk jaar gebeurt het weer. Zo vlak na de kerst begint dan ‘eindelijk’ mijn winterdip. En eigenlijk is het juist dan van groot belang dat ik het gezellig maak in huis, zodat ik nog heel even ervan kan genieten. Maak jij ook graag je huis gezellig na kerst? Dit is goed te doen, zonder al te veel moeite en zonder dat je huis er nog te kerstig uitziet, want zelfs ik ben daar op een gegeven moment wel een beetje klaar mee.

Kussens en dekens

Laat de kussens en zachte dekens nog maar even lekker op de bank, tot minstens maart. De kou is nog lang niet weg en het is nog steeds fijn om lekker warm op de bank te kruipen.

Lampen

Zo vlak na de kerst zijn de dagen kort en is het lang donker. Gebruik dus lekker wat lampen en zorg voor gezellig licht. Ik vind zelf dat goudgele licht het gezelligst in huis. Wil je niet teveel voor stroom betalen in de wintermaanden, schakel dan vooral over naar led lampen.

Kaarsen en vuurtjes

Gebruik vuur als decoratie, hoe spannend klinkt dat? Aan het einde van de dag een kaarsje branden of een vuurtje aansteken geeft zoveel sfeer en warmte in je huis. Ik vind dat aan het einde van de dag een heerlijk geurkaarsje alles beter maakt.

Groen

Als je kunt, laat het kerstgroen dan nog even staan. Maar dan zonder kerst. Haal bijvoorbeeld alleen de kerstballen en decoraties uit de kerstboom, maar laat de lampjes er nog even in. Of knip je (echte) kerstboom kaal en zet overal in huis takjes dennengroen neer. Gegarandeerd dat je er blij van wordt.

Spulletjes met emotionele waarde

Een zeer effectieve manier om je huis een veilig en warm gevoel te geven, is om veel spullen met emotionele waarde neer te zetten. Foto’s en mooie herinneringen geven je huis echt een persoonlijke touch, waar je echt gelukkig van wordt.

Neutrale kleuren

Je gelooft het misschien niet, omdat je nu je kerstboom waarschijnlijk mist, maar het kan heel fijn zijn dat alle felle kerstkleuren even weer je huis uit zijn. Maak je interieur weer lekker neutraal en je zult merken dat je daar veel rustiger van wordt.

Wat vind jij een fijne manier om je huis gezellig te maken na de kerst?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.