Zo maak jij je slaapkamer klaar voor de lente

Zo maak je de slaapkamer lenteklaar

We voelen het deze week allemaal. De lente komt eraan! We kunnen eindelijk weer naar buiten, de avonden zijn langer helder en de lucht is blauwer. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar wanneer de temperaturen stijgen, krijg ik altijd zin om de slaapkamer op te frissen. Gordijnen open, ramen open en frisse lucht naar binnen. Er gaat niets boven je huis klaarmaken voor een nieuw seizoen! En dan vooral de slaapkamer. Maak je slaapkamer lenteklaar met deze frisse lentetips!

Maak de slaapkamer lenteklaar met frisse kussens

De lente is het perfecte moment om je hoofdkussens een opfrisbeurt te geven. Je kunt de kussens reinigen, maar je kunt ook kiezen voor een nieuwe set. Eens in de zoveel tijd je kussens vervangen is goed voor je gezondheid en je nachtrust.

Verse bloemen of plantjes

De gemakkelijkste manier om een kamer het ultieme lentegevoel te geven, is om verse bloemen en plantjes neer te zetten. Het ruikt heerlijk, het ziet er prachtig uit en het voegt een beetje vreugde toe aan elke saaie slaapkamer. Stop ze in een mooie vaas of bloempot die goed in het interieur past en klaar ben je.

Een fris nieuw dekbed

Het begin van de lente is meestal het moment dat ik zin heb om mooie nieuwe dekbed overtrekken uit te zoeken. Er is niets fijner dan de eerste nacht onder een schoon dekbed en al helemaal als het een nieuwe is. Kies voor frisse lichte kleuren of mooie bloemenmotieven voor het echte lentegevoel. Zo is in ieder geval je bed al helemaal lenteklaar.Gezellige lichtjes

Wanneer je het goed aanpakt, is het volkomen oké om kerstverlichting het hele jaar door te laten hangen. Ik heb gezellige lichtjes over mijn bureau gehangen, maar ook in de slaapkamer is het hartstikke leuk om de sfeer een handje te helpen met leuke, gezellige lichtjes. Hang ze over het hoofdeinde of het voeteneinde van je bed voor het ultieme romantische lentegevoel.

Lentegeuren in de slaapkamer

Ik houd van geurkaarsen. Het hele jaar door kun je voor elk seizoen de juiste kaarsen vinden en hiermee een heerlijke geur verspreiden in je huis. Ook een slaapkamer geven ze net dat beetje extra. Kies voor zachte, rustgevende geuren, zoals lavendel of vanille en je zal heerlijk slapen. Al moet je ze natuurlijk nooit ‘s nachts laten branden! Kijk hier altijd mee uit.

Kleine details maken het af

Geen enkele kamer is compleet zonder je eigen persoonlijke touch. Vooral in een slaapkamer moet je je thuis voelen. Rieten manden zijn mooi en praktisch en je kunt er bijvoorbeeld extra kussens of dekens in bewaren. Maar denk bijvoorbeeld ook aan bijzondere lijstjes met persoonlijke foto’s, of andere spulletjes met betekenis die je aan de muur kunt hangen.

Hoe maak jij de slaapkamer lenteklaar?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.