Make-up kwasten schoonmaken op een natuurlijke manier

Make-up kwasten schoonmaken op een natuurlijke manier

Vraag een willekeurig persoon of make-up kwasten schoonmaken tot de taken behoort die op regelmatige basis worden uitgevoerd, en het antwoord is waarschijnlijk ‘nee’. Het schoonmaken van make-up kwasten is iets wat meestal vergeten wordt en dat is helemaal niet goed voor onze huid.

Waarom je make-up kwasten schoonmaken?

In de kwasten gaan na verloop van tijd bacteriën zitten die puistjes en andere vervelende dingen kunnen veroorzaken. Het helpt al ontzettend om goede make-up te gebruiken die helemaal clean is. Wanneer je make-up zo weinig mogelijk irriterende en schadelijke stoffen bevat, is dit altijd beter voor je huid. Maar een schone make-up kwast is net zo belangrijk! Gelukkig kun je je make-up kwasten makkelijk schoonmaken op een natuurlijke manier.

Hoe vaak moet je ze schoonmaken?

Over hoe vaak je make-up kwasten zou moeten schoonmaken, zijn de meningen nogal verdeeld. Sommige experts raden aan om het na elk gebruik te doen, terwijl anderen weer zeggen dat het prima is om eens per maand de kwasten een reinigingsbeurt te geven. Het hangt er dan ook echt van af hoe vaak je ze gebruikt en hoeveel producten er worden gebruikt. Een mooie middenweg is om de twee weken, je kunt dan zelf het beste bepalen of minder vaak ook prima is, of juist vaker.

Wat heb je nodig?

  • 1 theelepel baking soda
  • Stukje Marseillezeep van ongeveer 1×1 cm
  • 1 theelepel kokosolie
  • Twee kommetjes
  • Schone doek
  • Steelpan

Zo maak je je make-up kwasten schoon

Voorweken

Als het een tijdje geleden is dat je je make-up kwasten hebt schoongemaakt, is het verstandig ze eerst even te weken. Pak daarvoor een kommetje met warm kraanwater. Niet te veel, de haren van de kwast moeten net onder komen te staan, maar niet het handvat. Doe daar de baking soda bij en laat de kwasten 15 minuutjes weken. Spoel ze daarna even kort af onder de kraan.

Sopje maken

Terwijl de kwasten aan het weken zijn, kun je het sopje gaan maken. Vul een pannetje met 250 ml water. Hak het stukje Marseillezeep fijn en doe dit ook in de pan. Zet het de pan op een laag vuurtje en roer tot de zeep is opgelost. Laat het water niet koken. Als de zeep is opgelost, kan de pan van het vuur en doe je de kokosolie erbij. Laat dit goed afkoelen.

Kwasten reinigen

Giet het mengsel in een kommetje en vul een tweede kommetje met schoon warm kraanwater. Doop de kwasten voorzichtig in het mengsel en maak ze hiermee schoon. Duw niet de haren hard tegen de bodem, want daar beschadig je de kwasten mee. Je kunt met je vingers een beetje door de haren gaan om alle vuil er goed af te krijgen. Doop de kwasten daarna in het schone water tot ze helemaal schoon zijn. Herhaal zo nodig, met nieuw schoon water.

Drogen

Schud de kwasten daarna goed uit, droog ze af met een schone doek en laat ze daarna verder aan de lucht drogen. Dit doe je het beste door ze op de rand van het aanrecht te leggen, waarbij de haren boven de grond hangen. Zo worden ze ook aan de onderkant droog.

Meer weten over het reinigen van beautyproducten? Hier lees je waarom het belangrijk is om je haarborstel schoon te houden.

Je make-up kwasten schoonmaken, hoe vaak doe jij dat?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.