Laat je huis heerlijk zomers of winters ruiken, of laat mensen geloven dat je net een verse appeltaart in de oven hebt gehad. Het kan allemaal met deze heerlijke potpourri recepten.

Een heerlijk ruikend huis willen we natuurlijk allemaal. Ik ben een groot fan van heerlijke geurkaarsen, maar een dure hobby is het wel. Als jij ook minder geld hieraan uit wilt geven, maar wel van dezelfde heerlijke geuren wilt kunnen genieten, probeer dan eens zelf een potpourri te maken met deze heerlijke potpourri recepten!

Laat je huis heerlijk zomers of winters ruiken, of laat mensen geloven dat je net een verse appeltaart in de oven hebt gehad. Het kan allemaal met deze heerlijke potpourri recepten. Je hoeft alleen maar wat heerlijk geurende ingrediënten in een pan met heet water te laten sudderen en je huis ruikt meteen fantastisch!

Zo gebruik je de potpourri recepten

  • Vul een kookpan met water en doe de ingrediënten erin.
  • Breng het water aan de kook en laat het 5 minuten pruttelen.
  • Zet het vuur daarna zo laag mogelijk en laat lekker een paar uur sudderen.
  • Houdt het waterpeil in de gaten en vul bij als dat nodig is.
  • Als je er klaar mee bent, kun je het in een bakje in de koelkast ongeveer twee tot drie dagen bewaren, afhankelijk van of het nog lekker ruikt.

Cadeautip voor de feestdagen

Deze potpourri recepten zijn ook nog eens hartstikke leuk om cadeau te geven. Koop een mooie rieten mandje en leg daar de verschillende ingrediënten in. Schrijf een mooi kaartje met uitleg en iedereen zal het geweldig vinden, zo’n persoonlijk cadeau.Zo laat je je huis ruiken naar lente

In de lente ruikt alles lekker fris en het is natuurlijk heerlijk om die geur ook in je huis te brengen. Laat dit recept bijvoorbeeld lekker pruttelen, terwijl je de lenteschoonmaak doet! Iedereen zal je dankbaar zijn. Hou je van bloemengeur, kijk dan of je nog wat bloemen hebt die het niet lang meer maken en gebruik daar de blaadjes van.

potpourri recepten
Zo laat je je huis ruiken naar zomer

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan citrusfruit en cocktails. Creër met dit potpourri recept je eigen heerlijke cocktailgeur en waan je in op een tropische vakantiebestemming.Zo laat je je huis ruiken naar appeltaart

Persoonlijk is dit mijn favoriet. Wanneer mijn man een appeltaart bakt, ruikt het huis de hele dag naar de warme geur van appel en kaneel. Maar elke dag een appeltaart bakken, is misschien niet een heel goed idee. Om de moeilijke momenten tussendoor te kunnen overbruggen (zo moeilijk…) is dit potpourri recept een geweldig alternatief. Zeer geschikt wanneer je een aantal appels met slechte plekken hebt, want dit doet natuurlijk niets af aan de geur.

Zo laat je je huis ruiken naar herfst

De herfst zit natuurlijk vol met herkenbare geuren en het is dan ook te veel om hieronder allemaal weer te geven. Maar mocht je ook nog nootmuskaat, pumpkin spice of speculaaskruiden hebben, zijn die natuurlijk ook heerlijk om te gebruiken.

Zo laat je je huis ruiken naar kerst

Ook dit recept is een favoriet van me. Ik ben ontzettend gek op kerst en helemaal van de geuren die daarbij horen. Vooral de naaldboom takjes zullen voor een heerlijk herkenbare winterse geur zorgen.

Misschien kan je zelf ook wel lekkere geurencombinaties verzinnen. Je kunt zoveel dingen gebruiken! Gebruik vooral datgene wat je toevallig in huis hebt en misschien moet weggooien. Op die manier kost het je geen extra geld. Oude sinaasappelen, mandarijnen en citroenen zijn hier heel geschikt voor en hebben een geur die lang blijft hangen.

Wat zijn jouw favoriete potpourri recepten?