5 Manieren om je energierekening omlaag te krijgen

Zo breng je een te hoge energierekening omlaag

De winter gaat vaak gepaard met Energierekeningen blijken soms hoger te zijn dan je verwachtte, wat frustratie veroorzaakt en stress veroorzaakt. Stookkosten verslinden vaak een groot deel van het inkomen wanneer het niet goed wordt gecontroleerd, wat weer invloed heeft op het algemene budget van je gezin. Gelukkig zijn er aardig wat manieren waarop je vrij om je energierekening omlaag te krijgen.

Doe geen onnodige lichten aan

Dit klinkt natuurlijk als een behoorlijk voor de hand liggende manier tip om de energierekening omlaag te krijgen, maar dit is precies waar de meesten van ons falen. We lopen door het huis en doen het licht aan op elke kamer die we betreden, maar laten hem daarna vaak branden. Maak er een gewoonte van om de lichten uit te doen wanneer je de kamer verlaat.

Houdt het stroomverbruik in de gaten

Wanneer je je energierekening omlaag wilt brengen, is het handig om te weten welke apparaten in huis de meeste stroom verbruiken. Soms heb je zoiets helemaal niet in de gaten en dan kan het handig zijn om je hier in te verdiepen. Dit kan je doen door een kwh meter te gebruiken. Je steekt deze in het stopcontact en sluit er een apparaat op aan. Je ziet dan meteen hoeveel stroom het apparaat gebruikt.

Droog je kleren aan de lucht

Iets wat ontzettend veel stroom verbruikt, is een droger. Laat je deze uit en hang je voortaan je kleding aan een lijn te drogen, zal dat veel schelen op je energierekening. Heb je binnen weinig ruimte, dan zou je bijvoorbeeld alleen in de zomer je kleding buiten kunnen hangen, dat scheelt al enorm.

Schakel over op LED verlichting

LED lampen en spaarlampen gebruiken veel minder energie dan de oude gloeilampen. Heb je deze nog, schakel dan gauw over, want dit kan je energierekening enorm verlagen. Wil je meer lezen over de voordelen van LED verlichting en hoe je daarmee je energierekening omlaag krijgt, kijk dan even hier.

Zorg voor regelmatig onderhoud

Wil je je energierekening omlaag brengen, zorg dan dat je je huishoudelijke apparaten goed onderhoudt. Oude apparaten verbruiken meestal meer energie dan nieuwere apparaten, waardoor ze vaak na enkele jaren alweer vervangen moeten worden. Regelmatig onderhoud en reparatie van huishoudelijke apparaten kost je misschien een paar extra euro’s, maar je bespaart er ook veel mee.

Wat is jouw ultieme tip om de energierekening omlaag te krijgen?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.