Manieren om flink geld te besparen op witgoed

Manieren om te besparen op witgoed

Witgoed en keukenapparaten zijn van die dingen die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Totdat de koelkast plotseling uitvalt, of de wasmachine niet meer aan wil. Dan herinneren we ons ineens hoe noodzakelijk deze dingen zijn in ons leven. Het probleem is dat wanneer we plotseling op zoek moeten naar een vervanger, dit vaak snel moet gebeuren en we onszelf niet te tijd gunnen om goed om ons heen te kijken. Alvast daarop voorbereid zijn, is dan handig. Ik heb wat manieren voor je op een rijtje gezet, waarmee je in de toekomst flink geld kunt besparen op witgoed en keukenapparatuur.

Manieren om te besparen op witgoed

Besparen op de aanschaf van witgoed

Wist je dat de vierde week van het jaar de week is waarin je de meeste aanbiedingen en de laagste prijzen zult vinden, op het gebied van witgoed? Doe daar dus je voordeel mee en wees voorbereid! Daarnaast geef ik je hieronder een aantal tips om geld te besparen op de aanschaf van witgoed.

Vergelijk prijzen en aanbiedingen

Een goede manier om zo weinig mogelijk geld uit te geven, is het vergelijken van prijzen. Op bijvoorbeeld Knibble kun je verschillende witgoed aanbiedingen met elkaar vergelijken en met het speciale ‘laagste prijs ooit’ label weet je zeker dat je nergens een lagere prijs zal vinden. Daarnaast ben je ervan verzekerd dat de prijzen real time zijn en dat het om echte aanbiedingen gaat, wat dus betekent dat de prijs wel echt ooit hoger was. Hartstikke handig!

Let op functies, niet op uiterlijk

Die prachtige designrode koelkast ziet er natuurlijk prachtig uit. Maar als dit uiterlijk 200 euro extra kost, dan is het misschien beter om voor een normale witte koelkast te kiezen. Als je geld wilt besparen op witgoed en andere grote apparaten, kan je beter gewoon iets vinden dat bij je behoeften en budget past, in plaats van wat je het mooist vindt. Onthoud ook dat extra functies die misschien niet echt nodig zijn, ook meer geld kosten. Door alleen te kiezen voor wat je echt nodig hebt, kun je behoorlijk wat besparen op nieuw witgoed.

Onderhandelen

Afhankelijk van waar je winkelt, kunt je mogelijk onderhandelen om installatiekosten, verwijderingskosten of zelfs verzendkosten te verminderen of weg te laten! Om dit te doen, moet je natuurlijk persoonlijk contact hebben met een verkoper en niet iets online bestellen. Zeker wanneer er bij het bestellen zich situaties voordoen die de bestelling moeilijker maken (iets is bijvoorbeeld niet op voorraad, of andere dingen die het proces kunnen vertragen) is er een grote kans dat je dit soort kosten niet hoeft te betalen als je daar om vraagt.

Kies voor lichtbeschadigd witgoed

Wanneer ik het heb over lichtbeschadigd, bedoel ik natuurlijk niet dat iets niet werkt aan het apparaat. Ik heb het dan over cosmetische schade. Zit er ergens een deuk of een kras? Grote kans dat je korting krijgt! Sommige webshops bieden zelfs ‘tweede kans’ producten aan, die voor lagere prijzen worden aangeboden. Dit hebben wij ook met onze koelkast gedaan en daar merk je dus helemaal niets van.

Kies de juiste maat

Hoewel het misschien aantrekkelijk lijkt om een zo groot mogelijk apparaat te kopen, probeer toch na te gaan of je dat wel echt nodig hebt. Als je bijvoorbeeld alleenstaand bent, kunt je je prima redden met apparaten met een kleinere capaciteit. En als je bijvoorbeeld al een vriezer hebt, hoeft de nieuwe koelkast geen vriesvak te hebben. Door alleen dingen te kopen die de juiste maat hebben, kunt je flink geld besparen op witgoed!

Hoe zorg jij ervoor dat je bespaart op witgoed?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.