Meer lichtinval in de woonkamer door mini make-over

meer lichtinval

Ken je deze situatie? Je hebt een muurtje geschilderd en na een tijdje denk je: “Hoe heb ik deze kleur ooit uit kunnen kiezen? Waarom dacht ik dat dit een verbetering kon zijn?” Al een paar jaar kijk ik tegen zo’n muurtje aan en daar wilde ik vanaf. Tijd voor een mini make-over, die hopelijk ook voor meer lichtinval zal gaan zorgen.

Bij het zien van deze foto snap je misschien het probleem. Links van de televisie zie je de overblijfselen van de pogingen van mijn dochter om rechtop te leren staan. Hartstikke leuke herinneringen, maar niet heel representatief. Tevens zijn er lichte vlekken te zien. Dit zijn momenten geweest dat ik de verf heb willen aanstippen. Gek genoeg is het nooit in dezelfde kleur opgedroogd.

Behalve bovenstaande visuele marteling, was ik de kleur ook wel behoorlijk zat. De bruine kleur met een lichte mauve ondertoon vloekt bij de kleur van de zelfgebouwde steigerhouten kast en dat vind ik gewoonweg zonde. Ooit was deze muur wit en eigenlijk wilde ik daar heel graag naar terug. Het feit dat wij binnenkort twee verjaardagen hebben, gaf mij het steuntje in de rug wat ik nodig had om tot actie over te gaan! En omdat ik het gewoon wit wil schilderen, hoe ik niet naar kleurenpaletten te kijken.

Meer lichtinval door lichtere verfkleur

Een hoop spullen om te kunnen gaan verven, had ik al in huis. Een lekbakje, roller en kwast hoefden niet gekocht te worden. Er moest natuurlijk wel verf komen. We kozen voor Histor Monodek 1910. Deels omdat deze in de aanbieding was, maar ook omdat alle witte muren in ons huis deze kleur hebben. RAL 1910 is wel wit, maar niet spierwit.

Meer lichtinval in de woonkamer door mini make-over

Ik werd van dit aanzicht al helemaal gelukkig! Zo lekker fris! Histor beloofde op de ton dat deze verf in één laag zou dekken. Ik weet niet of ik het hier 100% mee eens ben, maar gezien het feit dat er een donkere kleur onder zat, niets dan lof voor de dekking!

Meer lichtinval in de woonkamer door mini make-over

Ik besloot de dragers van de planken ook mee te schilderen, voor een iets netter effect. Dat dekte ook best prima.

Ik wilde eerst de muur achter de eerste twee planken bruin laten. Waar zat ik met mijn hoofd. Het zag er werkelijk niet uit, dus besloot ik al snel om even door te pakken en alles te schilderen.

Het resultaat

Ik ben ongelooflijk gelukkig met het resultaat. De kamer is zoveel frisser geworden! Ook valt me op dat we veel meer lichtinval hebben in de kamer. Het licht van buiten reflecteert op de muur, waardoor de kamer een stuk minder donker is.

Meer lichtinval in de woonkamer door mini make-over

Lees ook: Slaapkamer make-over met IKEA Mosslanda

Meer lichtinval in de woonkamer door mini make-over
Meer lichtinval in de woonkamer door mini make-over

Vind je het een verbetering?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

10 reacties

    1. Vervangen lijkt me niet nodig, aangezien deze kast nog maar kort geleden is ingebouwd. Daarnaast zijn de planken gewoon schoon, dus ik snap het probleem niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.