Krijg meer natuurlijk licht in je huis op 4 verschillende manieren

Meer natuurlijk licht in huis op 5 manieren

Natuurlijk licht is altijd beter voor je dan kunstlicht. Zonlicht is het mooist en het is nog gratis ook, hoe leuk is dat? Helaas zijn er best veel woningen met weinig zonlicht, woningen die gebouwd zijn op een moment dat het nog niet zo belangrijk werd gevonden om meer natuurlijk licht in huis te hebben.

Vaak wordt zonlicht tegengehouden door deuren, muren en ramen die net niet op de juiste plek geplaatst zijn. In plaats van te verhuizen zijn er best wat mogelijkheden om meer natuurlijk licht in je huis te brengen, zonder dat het per se een hele grote verbouwing wordt. Meer natuurlijk licht in je huis vergroot het wooncomfort aanzienlijk en is ook nog eens gezonder voor je.

Hoeveel meer natuurlijk licht wil je hebben?

Gaat het alleen om een donkere woonkamer of hebben alle kamers meer zonlicht nodig? Heb je misschien kleine ramen of zwaar meubilair? Dit kan voor een donkere kamer zorgen. Kijk eens waar het probleem zit en wat de beste manier zou kunnen zijn om dit op te lossen. Als je precies weet wat het probleem is, kunnen onderstaande tips je misschien helpen.

Decoreer de ruimte met spiegels

Hoe meer glanzende oppervlakten je aan een kamer kan toevoegen, hoe lichter een kamer zal worden. Het beetje zonlicht wat er wel is, reflecteert, waardoor overal in de kamer zonlicht kan komen. Het gebruik van bijvoorbeeld spiegels, maar ook glanzende kroonluchters, fotolijstjes, deurknoppen of kandelaars kan hierbij helpen.

Glazen schuifwanden naar tuinkamers

Mocht je willen verbouwen, is een glazen schuifwand een fantastische manier om meer licht in huis te krijgen. Je vervangt een complete muur met glas, waardoor niets het zonlicht meer tegenhoudt. Wanneer je achter de glazen schuifdeuren ook nog een tuinkamer bouwt, vergroot je direct je leefruimte en breng je buiten echt naar binnen. Bij Metalura kun je zien hoe zo’n tuinkamer eruitziet. Ik wil dit!Installeer een lichtkoepel

Eén van de beste manieren om een kamer lichter te maken is, is het installeren van een lichtkoepel of skylight. Door dit te doen, laat je zonlicht van boven direct de kamer inkomen. Het ligt natuurlijk een beetje aan je woning of dit op elke plek kan, maar elke kamer in huis kan hier profijt van hebben. Woonkamer, badkamer, keuken, slaapkamer, noem maar op.

Gebruik lichte verfkleuren op muur en plafond

Het is algemeen bekend dat lichte verfkleuren, zonlicht reflecteren. Vooral voor een plafond geldt dat je dit het beste een zo licht mogelijke kleur kunt geven. Een tijdje terug heb ik een muur geschilderd die oorspronkelijk een bruine kleur had. Het was maar een kleine muur, maar zodra hij wit was, hadden we direct meer natuurlijk licht in de woonkamer.

Vind jij dat je genoeg natuurlijk licht in je huis hebt? Of kan het wel wat meer?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Interieur, #AD

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.