Schoonmaken doe ik het liefst met microvezeldoekjes. Het is milieuvriendelijk en geldbesparend. Maar echt goed je microvezeldoekjes wassen, hoe doe je dat?

Schoonmaken doe ik het liefst met microvezeldoekjes. Het is milieuvriendelijk, geldbesparend en het maakt alles goed schoon. Zeker in combinatie met allesreiniger op basis van azijn. Er komt geen pluis vanaf en het vuil wordt niet verspreid. Het is een misvatting dat microvezeldoekjes niet hygiënisch zouden zijn. Microvezel heeft de eigenschap dat het ‘t vuil vasthoudt en niet verder verspreidt.Maar juist dat vasthouden van het vuil is waar veel mensen over vallen en daarom liever papieren doekjes gebruiken. Misschien herken jij dat ook wel? Het ding is, als je ervoor zorgt dat je doekje goed gereinigd is wanneer je het gaat gebruiken, hoef je eigenlijk nergens zorgen om te maken. Maar echt goed je microvezeldoekjes wassen, hoe doe je dat?

microvezeldoekjes reinigen wassen

Microvezeldoekjes reinigen

Zelf gebruik ik microvezeldoekjes van Spargo. Lekker goedkoop! Voordat je ze wast, check altijd eerst het label op je eigen doekjes en volg altijd die instructies. Onderstaande punten zijn mijn advies, maar volg altijd het waslabel.

  • Was microvezeldoekjes niet met ander was. Wanneer je er andere was bij doet, zullen de doekjes helemaal statisch worden. Voorkom dat door ze allemaal samen te wassen.
  • Was de microvezeldoekjes heet. De meeste bacteriën en micro-organismen gaan dood met 60 graden Celsius.
  • Gebruik wasmiddel. Je kunt gewoon hetzelfde wasmiddel gebruiken wat je altijd gebruikt. Gebruik natuurlijk niet te veel. Wanneer je alleen je doekjes wast, is de helft van wat je normaal gebruikt genoeg.
  • Gebruik nooit wasverzachter. Wasverzachter zorgt voor een coating op de vezels en daarmee verminder je de werkzaamheid van de doekjes. Wat je wel kunt doen, is een scheut witte azijn toevoegen. Dit werkt ook verzachtend en is veilig voor je doekjes.
  • Droog de microvezeldoekjes in de droger op een lage tot middelhoge temperatuur. Dit doodt de bacteriën die eventueel nog over zijn.

Wat gebruik jij om je keuken schoon te houden?