Op vakantie in Brighton met het gezin | SpillMyTea.com
Plannen & Organiseren

Op vakantie in Brighton met het gezin

Vorige week zijn we met het gezin een week lang op een welverdiende vakantie geweest. We gingen voor het eerst met z’n drieeën naar het buitenland, dus dat was mega spannend! We hebben het echt geweldig gehad en Mini-Me was een super leuke reisgenoot! Ze sliep goed, at goed (een paar uitzonderingen daargelaten) en ze vond het heerlijk achterin de auto. Het leukste van de vakantie vonden onze trip naar Brighton.

Ik wilde al heel lang een keer naar Brighton en ik genoot dan ook van elke minuut! De zee, het geluid van de zeemeeuwen, de kust, de mooie gebouwen, het was heel mooi en ik wil echt een keer terug. Ik heb besloten niet alles van onze vakantie te laten zien, want in alle eerlijkheid, dan ben je uren aan het lezen, ik heb echt heel veel foto’s gemaakt. Maar ik ga wel onze dag in Brighton laten zien!

Brighton West Pier

De West Pier is iets heel speciaals. Het is een oude pier, waar ooit zelfs een concertgebouw op heeft gestaan. Helaas is deze in 2010 compleet afgebrand. Ik vond het heel bijzonder om dit met eigen ogen te zien en het had ook best wel iets spookachtigs. Het is zo jammer dat iets wat ooit zo mooi was nu langzaam door de zee wordt opgeslokt, beetje bij beetje. Over een tijdje zal er niets meer van over zijn!

Brighton Boho Gelato
Brighton Boho Gelato

Iets wat ik absoluut moest hebben, was een ijsje van Boho Gelato. Deze ijssalon is mega beroemd, omdat een bekende Britse YouTuber uit Brighton daar altijd haar ijs haalt en ja, hoe belachelijk het ook is, ik ben daar ook gevoelig voor, haha! Er stond zelfs een rij tot buiten aan toe! Maar het meisje wat er werkte was mega snel en binnen no time was ik aan de beurt en kon ik genieten van mijn heerlijke chocoladeijs.

Lees ook: Weekendje Weg: Disneyland Parijs 2018

Wat deze plek zo bijzonder maakt, zijn de vele en zeer bijzondere smaken die ze verkopen. Ze wisselen bijna elke dag en hebben o.a. smaken zoals carrot cake en pineapple mint tea. Als je ooit ergens bent met een Boho Gelato, moet je er echt even heen. In Brighton zijn twee vestigingen en misschien is de andere wel wat groter en niet zo druk, dat weet ik eerlijk gezegd niet. Maar het ijs was heerlijk!

Brighton Beach
Brighton Seafront

Ik vond het heerlijk om langs de kust te wandelen, wat ze in Brighton ‘The Seafront’ noemen. Er liggen veel leuke winkeltjes, restaurantjes en barretjes, echt super schattig. Deze foto van ons drieeën vond ik zo leuk en het weer was lekker zonnig. Echt top!

Brighton Dum Dum Donutterie

Een andere plek waar ik absoluut heen móést, was Dum Dum Donutterie. OMG, hier verkopen ze echt de beste donuts. We kozen beiden voor een creme filled chocolate mini en een grotere donut. De Raspberry Cheesecake voor mij en voor Rick de Creme Brullee donut. Het was zo lekker! In alle eerlijkheid veel de keus me een beetje tegen, ik had meer smaken verwacht. Maar de donuts die ze hadden waren de beste die ik tot nu toe heb gehad!

Brighton Royal Pavilion
Brighton Royal Pavilion

The Royal Pavilion – maar vooral de natuur eromheen was prachtig! We zijn niet naar binnen gegaan, want dat vonden we een beetje duur, maar de buitenkant was al heel indrukwekkend. Blijkbaar was dit ooit het ‘strandhuis’ van George, Prince of Wales! Ik ben echt heel benieuwd hoe de binnenkant eruit ziet, dus dat geeft ons een mooie reden om ooit eens terug te gaan.

Giraffe Brighton

Giraffe! Ik weet niet of ik het ooit eerder heb gezegd, maar Rick en ik zijn groot van de Giraffe en Giraffe Stop restaurants. We hebben ooit elke ochtend ontbeten bij een Giraffe Stop op King’s Cross in Londen en nu gaan we altijd minstens 1 keer naar Giraffe als we in Engeland zijn.

Lees ook: Center Parcs Erperheide met een peuter

Dit keer vonden we een Giraffe Burgers & Cocktails in Brighton en we besloten onze dag hier af te sluiten. De dame die ons hielp was zo aardig voor ons en ons meisje. Ze kreeg een boekje waar ze mee mocht spelen en werd overladen met complimenten! Het eten – we hadden allebei een burger – was heerlijk. Het was de perfecte afsluiting van een nog perfectere dag!

Ben je ooit in Brighton geweest?

1 Comment

  1. Conny says:

    Brighton, ja daar zijn we geweest een paar jaar geleden, met Ron’s familie. Hele mooie stad. Wij zijn wel het pavilion in geweest en ik verzeker je, het is je geld waard. Je moet er echt eens heen. Ik ben het helemaal met je eens, Brighton is een mooie vakantiebestemming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.