Zo combineer je een moderne keuken met landelijke details

Zo maak je je moderne keuken landelijker

Sommige mensen weten, wanneer ze een keuken kopen, meteen welke stijl ze mooi vinden. Voor anderen kan het een veel langer proces zijn om te bedenken wat je wel en niet mooi vindt. Bijvoorbeeld een landelijke of moderne keuken. Als dit iets is waar je je zorgen over maakt, onthoud dan dat een keukenontwerp flexibel is en dat je verschillende elementen van verschillende stijlen kunt combineren.

Je moderne keuken combineren met een landelijke stijl

Je moderne keuken combineren met een landelijke stijl

Als je houdt van de strakke, onderhoudsarme uitstraling van een moderne keuken, maar ook van de warmte en gezelligheid van een landelijke keuken, kun je deze twee stijlen prima combineren. Ik heb een aantal tips voor je om je moderne keuken een landelijke sfeer te geven.

Creëer warmte

Een moderne keuken is meestal praktisch, met strakke lijnen en gladde oppervlaktes. Wanneer je dit te klinisch vindt, kun je elementen toevoegen die dit verzachten. Wanneer je een strakke keuken combineert met een rijke houten vloer, kan dit je keuken een warme, klassieke en landelijke sfeer geven. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor houten planken aan de muur, of glazen kastdeurtjes.

Neutrale kleuren met uitgesproken kleuren combineren

Qua kleurenpallet is een moderne keuken prima te combineren met een landelijke keuken, aangezien beiden vaak gebruik maken van neutrale kleuren. Wil je de sfeer extra landelijk maken, integreer dan wat blikvangers. Een felgekleurd keukenapparaat, theedoeken met leuke motiefjes, vrolijke gordijnen of houten lamellen zijn een mooie manier om een landelijk gevoel aan een keuken te geven.

Het zijn de details die het ‘m doen

Bij keukens in landelijke stijl draait het echt om die kleine details die de keuken persoonlijkheid geven. Je kunt kleine elementen van de landelijke keuken prima in een moderne keuken integreren, om het een rustieke uitstraling te geven, zonder dat het te overweldigend is. Kleine details, zoals sierlijke handgrepen op een kast of een gootsteen in boerderijstijl. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een houten kroonluchter als verlichting.

Natuurlijke materialen

Ik heb het al een paar keer genoemd, maar een goede manier om je moderne keuken een rustieke uitstraling te geven, is het gebruik van natuurlijke materialen. Hout, steen, bamboe, touw of jute zijn mooie materialen die de look van een ruimte compleet kunnen transformeren.

Modern en landelijk is de perfecte combinatie

Landelijke keukens staan erom bekend nogal druk en vol te zijn. Daarom is het combineren van landelijk en modern zo effectief! Je hebt de warmte en gezellige sfeer van een landelijke keuken, maar ook de orde en de rust van een moderne keuken. Perfect toch? Ben je op zoek naar een moderne keuken waar je een landelijke sfeer in kunt brengen? Bij Nuva Keukens kun je precies die showroom keuken bekijken die helemaal jouw smaak is. Er zijn er genoeg!

Wat voor stijl keuken zou jij kiezen?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als #AD, Interieur

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

1 reactie

  1. Bedankt voor deze tips, vooral inderdaad belangrijk om warmte te creëren. Ik ben aan het kijken naar een landelijke keuken voor onze boerderij, we zijn aan het verbouwen en vind de mix modern en traditioneel erg mooi. Zo spannend om een nieuwe keuken te kopen, dit doe je maar een paar keer in je leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.