Ben je op zoek naar een heerlijke plek om te lunchen in Den Bosch? Dan is er genoeg keus! Maar wat zijn nou de echt bijzondere plekken?

Ben je op zoek naar een heerlijke plek om te lunchen in Den Bosch? Dan is er genoeg keus! Maar wat zijn nou de echt bijzondere plekken, waar je misschien zomaar per ongeluk aan voorbij loopt? Ik heb ze voor je opgezocht!

In Den Bosch stikt het van de café’s en restaurants en iedereen kent natuurlijk de Bossche Bollen van De Groot. Maar als je die heerlijk bollen – want dat zijn ze! – een keertje zat bent en iets anders wilt, dan snap ik dat ook. Tijd om eens rond te kijken naar iets anders!

Mijn favoriete locaties om te lunchen in Den Bosch

Ik heb een lijstje gemaakt met mijn favoriete locaties om te lunchen in Den Bosch, waar iedereen iets lekkers kan eten. De meeste van deze locaties hebben ook genoeg vegan opties en sommige zijn ook geschikt voor bijvoorbeeld een lekker ontbijt of diner. En uh, mochten jullie er behoefte aan hebben, probeer ik deze locaties met liefde nog eens opnieuw. Voor de zekerheid, weet je wel?

Toasted & Roasted Den Bosch

Bij Toasted & Roasted kun je de heerlijkste tosti’s en burgers eten! Op het menu staat 1 vegetarische burger, 2 vegan burgers, 4 vegetarische tosti’s en 1 vegan tosti op het menu. De rest is met vlees. Verder vind je hier ook nog heerlijke friet, koffie, thee en chocolademelk van Tony Chocolonely. Ik heb hier al meerdere keren geluncht en het is elke keer weer smullen. De sfeer is er altijd top en het is knus en gezellig ingericht. Je kunt er ook afhalen, maar wil je lunchen in Den Bosch, ga dan zeker eens hierheen!

Locatie: Vughterstraat 8D, 5211 GH, Den Bosch

Vlaamsch Broodhuys Den Bosch

Het Vlaamsch Broodhuys is een bakkerij, waar je ook heerlijk kunt gaan zitten voor een drankje en een hapje. Er is een fantastisch assortiment van taartjes, broodjes en andere lekkernijen, die bereidt zijn met de mooiste ingrediënten. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, brunch, high tea en borrel. Binnen is het een beetje lastig als je een buggy of kinderwagen bij je hebt, maar heb je dat niet, dan kan je er heel fijn zitten. En anders is er ook gewoon een terras.

Locatie: Vughterstraat 76, 5211 GK, Den Bosch

Plant Café & Boutique

Ontzettend bijzonder en splinternieuw in Den Bosch is plantbased café en boutique Plant. Wanneer je er langs loopt, valt meteen de bijzondere gevel en inrichting op. Bij Plant kun je duurzame slow fashion kopen, maar ook heerlijk een hapje eten en wat drinken. En het mooie is, het is allemaal vegan! Croissants, cheesecake, muffins, cinnamon rolls (daar gaat mijn gezonde levenstijl) en sfeervolle Franse muziek. Als je in Den Bosch woont, kan dit nog wel eens je nieuwe favoriete plek worden! Lunchen in Den Bosch? Plant!

Locatie: Schapenmarkt 26-28, 5211 ET, Den Bosch

Brownies & DownieS Den Bosch

Brownies & DownieS vind ik al jaren een fantastisch concept. En de vestiging in Den Bosch is zeker bijzonder, omdat het zich in een sfeervol monumentaal pand bevindt. Bij Brownies & DownieS kun je genieten van heerlijke lunchgerechten zoals broodjes of soep, maar ook smaakvolle lekkernijen zoals brownies, appeltaart en American pancakes. Alles bereidt met de puurste ingrediënten.

Locatie: Hinthamerstraat 57, 5211 ME, Den Bosch

Pilkington’s

Zoek je een plek om te lunchen in Den Bosch en ben je fan van alles wat met Engeland te maken heeft, dan moet je echt eens eten bij Pilkington’s. Hier waan je je namelijk in een Engels restaurant. Zowel de sfeer als het eten is echt Brits. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, high tea, diner, borrel, gewoon een stukje taart of een heuse outdoor grill. En dan hebben ze ook nog een aparte bakkerij waar je de heerlijkste lekkernijen kunt kopen. Echt een aanrader!

Locatie: Torenstraat 5, 5211 KK, Den Bosch

Wat is jouw favoriete plek om te lunchen in Den Bosch?