Kinderen & Gezin

Munchkin Miracle 360 Trainer & Sippy Cup

Toen onze dochter oud genoeg was om zelf te leren drinken, begon voor mij de zoektocht naar de perfecte beker. En jeetje, wat een zoektocht was dat! Voordat ik de Munchkin Miracle bekers ontdekte, heb ik van alles geprobeerd. Allerlei soorten, allerlei merken, maar niets leek mijn dochter zover te krijgen dat ze zelf ging drinken.Ze snapte de meeste bekers gewoon niet!

De Munchkin Miracle 360 bekers komen in twee formaten. De Trainer Cup (met handvaten) voor kindjes vanaf 6 maanden en de Sippy Cup voor kindjes vanaf 12 maanden. Door de tuitvrije technologie zou dit een geweldige beker zijn om kindjes voor te bereiden op een normale beker. Het drinken werkt namelijk ongeveer hetzelfde, alleen komt er nu alleen drinken vrij wanneer er gedronken wordt. Zodra het drinken stopt, stopt de doorstroming ook direct. Ook is hij 360° drinkbaar, net als bij een normale beker. De beker is BPA-vrij en is volgens Munchkin 100% lekkagebestendig. Ik kocht zowel de Trainer Cup als de Sippy Cup (met een paar maanden ertussen wel) en liet ze uitproberen door mijn dochter.

Munchkin Miracle 360 Trainer Cup

Ik kocht de Trainer Cup toen mijn dochter ongeveer 7 maanden was en het was niet direct een succes. Ik had hem natuurlijk zelf wel een beetje uitgeprobeerd en ik was onder de indruk van hoe hij werkte. Er kan ongeveer 200ml drinken in de beker. Als je drinkt opent de beker en als je stopt met drinken sluit hij weer. Echt een fantastisch concept! Helaas duurde het een behoorlijke tijd tot mijn dochter door had hoe hij werkte. Ik weet ook niet precies te vertellen hoe ik dat voor elkaar heb gekregen. Ik bleef hem gewoon aanbieden en haar ermee laten spelen en op een dag pakte ze hem op en begon ze te drinken. Geweldig!

De doorstroming is prima voor een jonge baby. Er komt niet teveel drinken uit, dus de kans op verslikken of rotzooi is gering. Wel viel het me op dat als de beker op de grond valt of wordt gegooid, hij absoluut niet lekvrij is. Door de druk van de val wordt er namelijk flink wat water uit de drinkrand gesproeid. Dit is een minpunt, vooral omdat Munchkin deze beker als 100% lekvrij bestempeld. Zelf neem ik het op de koop toe. Mijn dochter drinkt alleen maar water, dus een doekje erover en klaar. Wat mij na een tijdje ook tegen ging staan, waren de handvaten. Deze maken het voor volwassen handen een beetje lastig de beker dicht te draaien. Ik vond dat na verloop van tijd zo irritant, dat ik al na een maand of 3 besloot de Sippy Cup (zonder handvaten) aan te schaffen, ook omdat ik merkte dat Vera goed met bekers overweg kon.

Munchkin Miracle 360 Sippy Cup

Wat ik al verwachte, gebeurde. Ze ging naadloos over op de grotere beker en snapte meteen hoe deze werkte. En mama had minder last van irritaties, want deze is wel gewoon makkelijk dicht te draaien. Voor deze beker geldt voor de rest exact hetzelfde als de Trainer Cup. Hij is lekvrij, maar niet wanneer hij met kracht op de grond terecht komt. Volgens Munchkin zou deze beker een iets grotere doorstroming moeten hebben, maar als ik hem zelf uitprobeer merk ik daar eerlijk gezegd niet heel veel van.

GERELATEERD: WAT MIJN BABY VAN 14 MAANDEN EET EN DRINKT

De Munchkin Miracle 360 bekers zijn top

Ik ben over beide bekers erg te spreken. Wat ik erg fijn vind is dat ze ook super makkelijk schoon te maken zijn. De beker bestaat maar uit drie onderdelen, die allemaal in de bovenste lade van je vaatwasser kunnen. De bekers zijn wel vrij prijzig, variërend van €9,95 tot €25,99 afhankelijk van het design. Ik heb voor de Trainer Cup ongeveer 11 euro betaald en voor de Sippy Cup ongeveer 12 euro. Als je kindje hieruit wil drinken, is het ‘t geld zeker waard. Maar ik ben me ervan bewust dat dat niet voor ieder kind geldt, dus het is wel een gok. Buiten dat om, raad ik de Munchkin Miracle 360 absoluut aan.

* Deze blogpost bevat affiliatelinks. Als je iets bestelt door op zo’n link te klikken, ontvang ik hier een kleine commissie over. Ik sluit mij alleen aan bij affiliates waar ik achter sta. Bedankt voor je steun!

2 Reacties

  1. Marlinde zegt:

    Yvette,

    Bij jou deze beker gezien en aangeschaft, maar dan wel in de RVS versie i.v.m. duurzaamheid. Werkt als een speer! Maar inderdaad, als hij op de grond valt vanaf de tafel ligt de beker vaak open en de inhoud over de vloer. Onze zoon drinkt water en melk uit die beker. Water is geen ramp, melk vind ik vervelender om op te ruimen, maar buiten dat is het een geweldige beker.

    1. Yvette zegt:

      Wat super dat de beker zo goed bevalt! Erg jammer van dat lekken bij het vallen inderdaad, hopelijk verbeteren ze dag ooit nog! En puntje voor jou voor duurzaamheid! ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.