Munchkin Miracle 360 Trainer & Sippy Cup

Toen onze dochter oud genoeg was om zelf te leren drinken, begon voor mij de zoektocht naar de perfecte beker. En jeetje, wat een zoektocht was dat! Voordat ik de Munchkin Miracle bekers ontdekte, heb ik van alles geprobeerd. Allerlei soorten, allerlei merken, maar niets leek haar zover te krijgen dat ze zelf ging drinken. Mijn dochter wilde echt niet drinken. Ze snapte de meeste bekers gewoon niet! Maar toen was daar Munchkin Miracle 360 Cup! Wat een geweldige uitvinding!

Munchkin Miracle 360 Trainer & Sippy Cup

Munchkin Miracle 360 Cup

De Munchkin Miracle 360 bekers komen in twee formaten. De Trainer Cup (met handvaten) voor kindjes vanaf 6 maanden en de Sippy Cup voor kindjes vanaf 12 maanden. Door de tuitvrije technologie zou dit een geweldige beker zijn om kindjes voor te bereiden op een normale beker. Het drinken werkt namelijk ongeveer hetzelfde, alleen komt er nu alleen drinken vrij wanneer er gedronken wordt. Zodra het drinken stopt, stopt de doorstroming ook direct. Ook is hij 360° drinkbaar, net als bij een normale beker. De beker is BPA-vrij en is volgens Munchkin 100% lekkagebestendig. Ik kocht zowel de Trainer Cup als de Sippy Cup (met een paar maanden ertussen wel) en liet ze uitproberen door mijn dochter.

Munchkin Miracle 360 Trainer Cup

Ik kocht de Trainer Cup toen mijn dochter ongeveer 7 maanden was en het was niet direct een succes. Ik had hem zelf wel uitgeprobeerd en ik was onder de indruk van hoe hij werkte. Er kan ongeveer 200ml drinken in de beker. Als je drinkt opent de beker en als je stopt met drinken sluit hij weer. Echt een fantastisch concept! Helaas duurde het een behoorlijke tijd tot mijn dochter door had hoe hij werkte. Ik weet ook niet precies te vertellen hoe ik dat voor elkaar heb gekregen. Ik bleef hem gewoon aanbieden en haar ermee laten spelen en op een dag pakte ze hem op en begon ze te drinken. Geweldig!

De doorstroming is prima voor een jonge baby. Er komt niet teveel drinken uit, dus de kans op verslikken of rotzooi is gering. Wel viel het me op dat als de beker op de grond valt of wordt gegooid, hij absoluut niet lekvrij is. Door de druk van de val wordt er namelijk flink wat water uit de drinkrand gesproeid. Dit is een minpunt, vooral omdat Munchkin deze beker als 100% lekvrij bestempeld. Zelf neem ik het op de koop toe. Mijn dochter drinkt alleen maar water, dus een doekje erover en klaar. Wat mij na een tijdje ook tegen ging staan, waren de handvaten. Deze maken het voor volwassen handen een beetje lastig de beker dicht te draaien. Ik vond dat na verloop van tijd zo irritant, dat ik al na een maand of 3 besloot de Sippy Cup (zonder handvaten) aan te schaffen, ook omdat ik merkte dat Vera goed met bekers overweg kon.Munchkin Miracle 360 Sippy Cup

Wat ik al verwachte, gebeurde. Ze ging naadloos over op de grotere beker en snapte meteen hoe deze werkte. En mama had minder last van irritaties, want deze is wel gewoon makkelijk dicht te draaien. Voor deze beker geldt voor de rest exact hetzelfde als de Trainer Cup. Hij is lekvrij, maar niet wanneer hij met kracht op de grond terecht komt. Volgens Munchkin zou deze beker een iets grotere doorstroming moeten hebben, maar als ik hem zelf uitprobeer merk ik daar eerlijk gezegd niet heel veel van.

Deze bekers zijn top!

Ik ben over beide bekers erg te spreken. Wat ik erg fijn vind is dat ze ook super makkelijk schoon te maken zijn. De beker bestaat maar uit drie onderdelen, die makkelijk te reinigen zijn. Doe dit ook regelmatig, want het rubber kan gaan schimmelen als het heel lang niet gereinigd wordt. Wat ook handig is om erbij te bestellen, zijn de Munchkin Miracle deksels. Super handig voor als je de beker in je tas wilt doen en wilt voorkomen dat er water in je tas lekt.

De bekers zijn wel vrij prijzig, variërend van €9,95 tot €25,99 afhankelijk van het design. Als je kindje hieruit wil drinken, is het ‘t geld zeker waard. Maar ik ben me ervan bewust dat dat niet voor ieder kind geldt, dus het is wel een gok. Buiten dat om, raad ik de Munchkin Miracle 360 absoluut aan.

Heb je de Munchkin Miracle 360 bekers al eens geprobeerd?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

2 reacties

  1. Via jullie deze beker gezien en aangeschaft, maar dan wel in de RVS versie i.v.m. duurzaamheid. Werkt als een speer! Maar inderdaad, als hij op de grond valt vanaf de tafel ligt de beker vaak open en de inhoud over de vloer. Onze zoon drinkt water en melk uit die beker. Water is geen ramp, melk vind ik vervelender om op te ruimen, maar buiten dat is het een geweldige beker.

    1. Wat super dat de beker zo goed bevalt! Erg jammer van dat lekken bij het vallen inderdaad, hopelijk verbeteren ze dag ooit nog! En puntje voor jou voor duurzaamheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.