Eindelijk zijn de Nederlandse kerstreclames van 2019 op televisie. Welke is jouw favoriet?

Een tijdje geleden kwamen de Britse kerstcommercials al uit, maar nu zijn ook de Nederlandse kerstreclames aan de beurt. Van mij mogen ze al veel eerder op tv! Ook dit jaar zitten er weer prachtige reclames tussen, die je echt gezien moet hebben! Wat is jouw favoriet?Skyradio

Het is geen kerst als The Christmas Station niet begonnen is. Ook dit jaar gaf Skyradio het startsein voor de kerstperiode, met een heerlijk sfeervolle kerstreclame. Wat ik mooiste aan deze reclame vind, is de Kerstman. Ik vind dat Skyradio hier dé perfecte persoon voor heeft gevonden. Dit is echt precies de Kerstman die je verwacht als je aan de Kerstman denkt.

Jumbo

https://www.youtube.com/watch?v=77StigRpkkI

De Jumbo pakt het aan zoals we van ze gewend zijn, met een verhaal over onze favoriete Jumbo-familie. Dit keer gaat de moeder van het gezin op zakenreis en laat ze de voorbereidingen voor het kerstdiner aan de rest van het gezin over. Ze beloofd eerste kerstdag weer thuis te zijn.

Vader ziet het niet meteen zitten, maar uiteindelijk zorgen ze toch voor een geweldige kerst en een heerlijke maaltijd. Uiteraard met hulp van Jumbo. Ik vind hem zeer geslaagd.

PLUS

Bij PLUS proberen ze een gevoelige snaar te raken. Bij mij komt hij niet helemaal binnen, maar ze hebben wel echt hun best gedaan qua setting en kerstgedachten en de sfeer is zeker wel goed. Een groepje mensen krijgt ogenschijnlijk een belangrijk telefoontje en besluit dan halsoverkop naar het ziekenhuis te vertrekken. Ze nemen kerst letterlijk met hun mee, inclusief kerstboom.

Eenmaal in het ziekenhuis zien we dat er baby is geboren. Heel lief, maar het had van mij net een tikkie minder komisch gebracht mogen worden. Verder een mooie sfeer en de boodschap is zeker wel duidelijk.Intratuin

Intratuin did it! De eerste kerstreclame dit jaar waar ik tranen van in mijn ogen kreeg. Terwijl haar gezin een kerstboom koopt, haalt een jonge moeder herinneringen op aan kerst met haar eigen moeder, die waarschijnlijk is overleden. Met liefde haalt ze de doos met kerstballen van zolder, die ze vroeger al in de boom had hangen.

Als ze samen met haar dochters de boom versiert, laat één van de meisjes haar mooiste bal kapot vallen. Dit kwam zo onverwacht, dat het echt raakt. Maar dan komt de moeder erachter dat er een briefje in de bal zit. “Fijne kerst, x mama.” Ik huil niet, jij huilt!

ANWB

De kerstreclame van de ANWB is een typisch geval van… een goede sfeer, maar jammer van het einde. We zien een meisje dat verdrietig bij een raam zit en tegelijkertijd zien we twee mensen met autopech. Je gaat er automatisch vanuit dat deze mensen haar ouders zijn, die op deze manier te laat gaan komen om kerst met het meisje te vieren.

Na een tijdje worden de twee mensen uit de brand geholpen door iemand van de ANWB en al gauw komen we erachter dat deze reddende engel de moeder van het meisje is. Ze was dus te laat, omdat ze de twee mensen moest helpen. Op zich een mooie gedachte, maar ik kan alleen maar denken: wat zielig voor dat meisje dat haar moeder haar werk voor laat gaan. Ik blijf achter met een naar gevoel. Jammer!

Albert Heijn

Ook Albert Heijn komt met een zeer aandoenlijke reclame. Al is het ook niet meer dan aandoenlijk en schattig. De vader en moeder van het nieuwe Albert Heijn-gezin vraagt zich af waar ze dit jaar kerst zullen vieren. Hun zoontje stelt enthousiast voor om het ‘bij hem’ te doen. Zijn ouders denken dat hij een grapje maakt, maar vervolgens regelt hij helemaal zelf een fantastisch kerstdiner. Wat een schatje!

Welke Nederlandse kerstreclames vind jij dit jaar het mooist?