5 Dingen om te overwegen bij het kopen van een nieuwe wastafel

Nieuwe wastafel kopen? Bedenk deze 5 dingen!

Het kiezen van een nieuwe wastafel is een investering die het uiterlijk en de functionaliteit van je badkamer of keuken compleet kan veranderen. Wil je een nieuwe wastafel kopen, dan zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden. Van het juiste materiaal en het ideale formaat tot andere belangrijke overwegingen. Hier is alles waar je aan moet denken voordat u een nieuwe wastafel koopt.

Kies het juiste materiaal

Als het om een wastafel voor de keuken gaat, zijn er veel materialen om uit te kiezen. Porselein, roestvrij staal en gietijzer, om er maar een paar te noemen. Wees realistisch over hoe vaak de wasbak gebruikt zal worden en hoe vaak en hoe grondig je van plan bent hem schoon te maken. Porseleinen wastafels zijn vatbaarder voor vlekken en slijtage, maar wel gewoon goed schoon te krijgen. Denk je dat je wasbak veel te voorduren krijgt, is het misschien slim om te investeren in een roestvrijstalen gootsteen. Ze zien er strak en modern uit en zijn veel gemakkelijker schoon te houden.

Inbouw of onderbouw

Wat is het verschil tussen deze twee soorten wastafels? Een inbouwspoelbak wordt in het aanrecht gehangen, zodat er een zichtbare rand is die op het aanrecht rust. Wil je dit niet, kun je kiezen voor een onderbouwspoelbak, die onder het aanrecht wordt bevestigd. Hierdoor ontstaat een naadloze look.

Een onderbouwspoelbak maximaliseert de beschikbare aanrechtruimte, aangezien de rand van de spoelbak onder het aanrecht rust in plaats van er bovenop. Als je van een schone keuken houdt, dan is onderbouw iets voor jou. Omdat er geen rand is, kan vuil en aanslag niet vast komen te zitten tussen de spoelbak en de rand van het aanrechtblad. En omdat onderbouwspoelbakken als een waardevolle keus worden beschouwd, kan dit zelfs de waarde van je huis verhogen.

Een inbouwspoelbak is meestal een meer betaalbare keuze, maar het kost meer werk om schoon te houden. Wil je de wastafel zelf installeren is dit wel de makkelijkste keus.

De beste afmeting

Wanneer je nadenkt over de afmeting van je wastafel, zijn er een paar vragen die je jezelf moet stellen. Houd om te beginnen rekening met het budget. Over het algemeen geldt: hoe groter de gootsteen, hoe hoger de prijs. Kijk ook naar hoe vaak je de gootsteen gaat gebruiken. Als je geen fervent kok bent, kun je waarschijnlijk wegkomen met een standaardmaat. Maar is je aanrecht groot genoeg, kan je altijd voor groter kiezen. Let ook op de afmeting van je keuken. Heb je maar een kleine keuken, is een enorme wastafel misschien overweldigend.

Enkele of dubbele wastafel kopen

Als je de ruimte en het budget hebt, overweeg dan een dubbele spoelbak. Het helpt je de vuile vaat te scheiden van bruikbare ruimte in je gootsteen en het maakt het hele opruimproces veel gemakkelijker. Je kunt ook een grote wastafel kopen met een enkele bak, zonder het tussenschot in het midden. Dit is ideaal als je verwacht veel grote pannen of grote serveerschalen met de hand af ​​te wassen. Denk na over wat je kook- en afwasgedrag is, voordat je een keus maakt.

Bedenk of je keuken geschikt is

Beschouw je keukenkastjes als basis voor je wasbak. Zorg ervoor dat de keukenkasten die je hebt de diepte van je nieuwe wasbak aankunnen en dat ze het gewicht van de nieuwe wasbak kunnen dragen. Een porseleinen wasbak die met water is gevuld, kan bijvoorbeeld gemakkelijk meer dan 100 kilo wegen. De kasten moeten daar tegen kunnen. Is je keuken of badkamer niet geschikt voor de wastafel die je wilt, kun je misschien een verbouwing overwegen.


Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als #AD, Interieur

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.