Ouderschap

Ohjee, ik word 35! Wat nu?

Happy birthday to me, happy birthday to me! Vandaag is de dag, waar ik zo lang naar uitgekeken heb! Wel een uur denk ik… Vandaag ben ik jarig en word ik 35! Ik kan er even niet bij hoe volwassen en oud dit is.

Ik vind het helemaal niet zo erg om jarig te zijn, maar 35 worden voelt wel heftig. Vroeger waren mensen vanaf een jaar of 30 echt oud voor mij. En ik voel me soms niet eens oud genoeg om een kind te hebben en sorry hoor, maar was het niet eergisteren dat ik mijn middelbare school diploma haalde? Ik heb meestal het gevoel dat ik maar wat doe in het leven, hoezo ben ik al 35?

Soms vind ik het eng hoe snel de tijd gaat. En tijd is gemeen, want het doet je denken dat het maar wat voorbij kabbelt, maar voor je het weet zijn er ineens weer 10 jaar voorbij. Dat vind ik dus echt een naaistreek, als je het mij vraagt. En als ik me nu al zo voel, hoe moet dat als ik 40 word? En voel ik me dan nog steeds zo onvolwassen?

35

Hallo, je bent 35, muts!

Een paar jaar geleden kocht ik het boek The Body Book van Cameron Diaz. Echt een geweldig boek voor jonge vrouwen, over hoe het lichaam werkt en waarom je er goed voor moet zorgen. Zeer leerzaam en inspirerend. Zo’n twee jaar geleden kwam daar het vervolg van uit: The Longevity Book. Het zelfde idee, maar dan over het hoe en waarom van het ouder worden en hoe je daarmee om moet gaan. Mega interessant.

Dit voorjaar was ik met mijn gezin op vakantie in Engeland en zag daar dit boek liggen voor een zeer lage prijs. Ik stond met dat boek in mijn hand en overwoog hem te kopen. Ik kon hem eigenlijk niet laten liggen. Maar wat zei ik letterlijk tegen mijn man? “Ach, weet je, laat trouwens maar. Het gaat over aging enzo, heb ik nog niet echt iets aan.” HALLO, JE BENT 35, wakker worden!

Waar zit ik met mijn hoofd?! Dat boek was meer dan de helft goedkoper dan in Nederland en ik heb hem laten liggen, omdat ik in mijn hoofd nog steeds 25 ben.

Ben ik de enige?

Zijn er meer mensen die de 30 zijn gepasseerd, die hier last van hebben? Dat gevoel dat je leeftijd niet klopt? Dat gevoel dat je het leven zou moeten begrijpen op deze leeftijd, terwijl dat absoluut niet het geval is?

Maar ik ben ook blij hoor! Gelukkig, dat ik deze leeftijd heb mogen halen. Gelukkig, dat ik dat leven dat ik niet begrijp mag delen met een fantastische man en geweldige dochter. Ik ben best wel blij met mijn onbegrijpelijke, veel te snel gaande leven. Ik heb geluk gehad. En ik ben misschien hebberig, maar ik hoop op nog heel veel meer van dat. Mijn leven is eigenlijk een beetje zoals Stranger Things. Het is af en toe doodeng, ik begrijp de helft niet, maar het is wel zeer vermakelijk!

Wat zijn jouw gedachten over 35 worden?

Meer lezen

3 Comments

  1. Kimberley says:

    Happy birthdayyyy. Dat je maar een top dagje hebt!!

  2. Herkenbaar! Ik voel me ook geen 30 en ook geestelijk te jong om moeder te zijn. Maar waarschijnlijk voel ik me zo nog wel tot aan mijn 55e haha!

    1. Haha! Ik denk dat dat voor mij ook geldt, ja!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.