7 Onmisbare apps voor huishouden en gezinsleven

apps huishouden gezinsleven

Apps die mij kunnen helpen mijn huishouden en gezinsleven te structeren, ik leef ervoor! Mijn iPhone en ik zijn onafscheidelijk en ik vind het fantastisch om apps te ontdekken die mijn leven makkelijker maken. Wie wil dat niet?

Toch kan ik me ook goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn zoveel apps en ze beloven allemaal gouden bergen! Vaak valt het dan uiteindelijk toch tegen.

Onmisbare apps voor huishouden en gezin

Onmisbare apps voor huishouden en gezin

Laat mij je helpen de juiste apps te vinden voor jouw huishouden en gezinsleven! Ik heb er zelf een aantal in gebruik waar ik echtt niet meer zonder kan. Deze apps helpen je te plannen, te onthouden, te structureren en jezelf af en toe de nodige schop onder de kont te geven.

Klender

Deze app is een agenda voor het hele gezin! Je maakt familieleden aan en kunt de verschillende afspraken en taken aan de juiste personen toekennen. Ook kun je boodschappenlijstjes, to-do lijstjes en verlanglijstjes aanmaken en berichten naar elkaar sturen. Onlangs ontdekte ik zelfs dat ik een tweede agenda kan aanmaken, die ik puur voor zakelijk gebruik en die andere gezinsleden niet kunnen zien, maar wel naadloos overvloeit in de familieagenda. Het meest handige vind ik dat je Klender ook op andere apparaten kunt openen, mits je je registreert. Gratis voor iPhone en Android.

Afvalwijzer

Als je deze app nog niet op smartphone hebt staan, ontzeg je jezelf echt een hoop rust in je hoofd. Met de afvalwijzer stel je namelijk in op welke postcode je woont en je krijgt vanzelf een melding wanneer je de container aan de straat moet! Die vergeet je dus nooit meer! Je kunt zelf instellen wanneer je de melding wilt krijgen. Ik hem hem ingesteld voor de avond van te voren, dus we zijn nooit meer te laat. Gratis voor iPhone en Android.

Tody

Tody is fantastisch! Met Tody heb je in een mum van tijd je hele huishouden onder controle. Je stelt alles in wat er moet gebeuren en wanneer en ziet in één oogopslag hoe je ervoor staat. Het is een zeer mooie en gebruiksvriendelijke app en ik ben er helemaal blij mee. Ik weet nu precies wanneer het tijd is om het bed te verschonen of de badkamer te poetsen. Niet beschikbaar voor Android, €7,99 voor iPhone.

apps huishouden
PostNL

Vind jij het ook zo irritant om iedere keer een Track&Trace code in te moeten vullen wanneer je een pakketje krijgt? Met deze app is dat niet meer nodig, want je ziet in één oogopslag wanneer en hoe laat jouw pakketje komt. Ook kan je zien of je brievenbuspost gaat gaat krijgen en van wie! Ook kan je met de app zelf verzendlabels voor je pakket maken en een postzegelcode maken voor je post. Nooit meer in de rij staan op het postkantoor! Gratis voor iPhone en Android.

FlyLadyPlus

Deze app heeft een vriendin van mij ooit aangeraden toen ik nog niet zo goed wist hoe ik structuur in mijn huishouden kon krijgen. FlyLadyPlus is eigenlijk een soort huishoudblog in appvorm. Je kunt er interessant e artikelen lezen vol met bruikbare tips, maar ook een schema volgen om grip op je huishouden te krijgen. Als je een zetje in je rug en motivatie nodig hebt, is dit de app die je zoekt. Gratis voor iPhone en niet beschikbaar voor Android.

SayMoney Pro

Een app om je financiën in bij te houden is zo handig! Vroeger hadden ze kasboekjes, maar wij hebben SayMoney Pro! Het is heel goed om de inkomsten en uitgaven van het gezin bij te houden, zodat je meteen kunt zien wat er fout, maar ook goed gaat. Het geeft rust, overzicht en structuur! Deze app is in het Nederlands, visueel wat minder, maar erg gebruiksvriendelijk. €3,99 voor iPhone en Android.

Stocard

Ik heb het nu al 6 keer eerder geroepen, maar echt: deze app móét je hébben! In Stocard zet je al je pasjes die je hebt, van alle winkels die er zijn! Je zoekt de winkel op, voegt hem toe, voert je pasnummer in (of scant de barcode) en klaar! En bijna alle winkels kunnen hiermee omgaan. Je hoeft alleen de code op je mobiel te laten scannen en klaar ben je! Geen dikke portemonnee meer van al die pasjes, echt heerlijk. Gratis voor iPhone en Android.

Welke handige apps voor het huishouden gebruik jij?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.