Het is fijn wanneer het koken niet al te veel tijd hoeft te kosten. Op zondag voorbereiden en meal preppen voor de hele week kan dan veel tijd schelen.

Meal preppen. Ik ben er fan van! Meal preppen scheelt tijd en het scheelt geld. Om over alle andere voordelen maar te zwijgen! Toch kan ik me voorstellen dat op één dag koken voor een hele week wat te overweldigend voor je zou kunnen zijn.

Als je toch wat tijd wilt besparen, zijn er nog best wat dingen die je bijvoorbeeld op de zondag kan meal preppen voor de hele week. Hier zijn mijn beste meal prep hacks die je kunt gebruiken om de hele week profijt van te hebben.

meal preppen voor de hele week
Smoothiepakketjes

Wanneer je gewend bent elke ochtend een smoothie te drinken, kun je op zondag alvast alle smoothies voorbereiden. Doe de ingrediënten (behalve de vloeistoffen) in ziplock diepvrieszakjes en leg ze klaar in de vriezer. Als je er zeven voorbereidt, hoef je elke ochtend alleen maar de ingrediënten met bijvoorbeeld yoghurt in de blender te doen.

Gehaktballen

Van gehaktballen kun je in één keer een hoop tegelijk maken. Gaar ze en vries ze daarna in. Super makkelijk voor avonden met weinig tijd. Heb je mijn super smaakvolle gehaktballen al eens gemaakt? Deze zijn ook makkelijk in te vriezen.

Frittata of groenteomelet

Dit kun je alvast in porties snijden en invriezen. Handig voor een snelle lunch.

Groenten en fruit

Je kunt alles alvast voorsnijden in een bakjes in de koelkast bewaren. Wanneer je dan gaat koken, scheelt dat enorm veel tijd en gedoe.

Rijst

Rijst kun je alvast koken en in porties in de vriezer bewaren. Ook dit scheelt weer erg veel tijd en gedoe.

Eieren

Eieren kun je alvast koken en in de koelkast bewaren voor wanneer je ze nodig hebt.

Sauzen

Een hoop sauzen zoals zelfgemaakte pastasaus, kun je prima invriezen. Maak een grote pan en deel op in porties.

Ontbijtmuffins

Wie houdt er niet van een gezonde met fruit gevulde muffin in de ochtend. Muffins kan je heel goed van te voren bakken en invriezen. Leg hem de avond van te voren klaar om te ontdooien en je kan ‘s ochtend meteen genieten van je ontbijt.

Heb jij nog tips voor dingen die je op zondag al kunt voorbereiden? Ik ben benieuwd naar jouw meal prep hacks!