Hoewel paaseieren zoeken altijd leuk is, is het voor wat sommige kinderen leuker om het net wat spannender te maken. Met deze tips wordt Pasen een groot succes!

Ga je paaseieren zoeken met kinderen en wil je het dit jaar wat spannender maken? Begin een nieuwe familietraditie voor Pasen met een van deze beste ideeën voor het paaseieren zoeken. Hoewel het jagen op paaseitjes altijd leuk is, raken kinderen soms van streek als de activiteit te snel voor bij is. Dan is het natuurlijk super leuk om het allemaal net wat spannender en leuker voor ze te maken.

Het paaseieren zoeken zal een hit worden voor de kids en dat is natuurlijk waar het allemaal om draait. Kinderen zullen een geweldige tijd hebben met het zoeken naar paaseitjes, terwijl wij genieten van de vreugde op hun gezicht.

Tips om paaseieren zoeken met kinderen nog leuker te maken

Zet de toon en maak sfeer

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat kinderen meer plezier aan de activiteit beleven, is door ze bij het verhaal te betrekken. Net als bij de kerstman met Kerstmis, kun je een Paasboek lezen of een Paasfilm kijken. Nadat je hebt uitgelegd wie de Paashaas is, laat je kinderen de avond voor Pasen een wortel en wat water voor de Paashaas achterlaten. Laat de wortel afgeknabbeld achter voor de volgende ochtend. Je kunt de illusie compleet maken, dus wat “konijnenvacht” achter te laten, door plukjes watten te verspreiden of een spoor te maken naar wat paaseitjes. Vergeet natuurlijk niet je huis op te fleuren met paasdecoraties.

Paaseieren zoeken met oudere kinderen

Als je kind ouder wordt, moet je misschien wat meer uit de kast halen. Je zou kunnen proberen om een brief van de Paashaas in de paasmandjes te laten liggen. Schrijf een korte boodschap op briefpapier met een konijn- of lentethema en signeer het met een pootafdruk. Je kunt ook een bericht van de Paashaas op je stoep schrijven met stoepkrijt als het mooi weer is.

Overweeg voor nog oudere kinderen om een vriend of familielid te vragen om in een konijnenpak op een bepaald moment door je tuin te springen. Gegarandeerd hilarisch! Zorg ervoor dat de kinderen uit het raam kijken en dat je Paashaas een snelle ontsnappingsroute heeft. Voor extra punten kun je de Paashaas van te voren vragen om een paar eieren of chocolaatjes te laten vallen.

Nog meer manieren om Pasen op te fleuren

Er zijn veel manieren om de paasochtend net iets magischer te maken. Natuurlijk zullen de wat oudere kinderen niet ineens in de Paashaas gaan geloven, maar het is wel heel leuk!

  • Verander gewone melk in ‘Paassap’. Voeg een druppel rode, groene of blauwe kleurstof toe aan de melk of vervang witte melk door aardbeien- of chocolademelk.
  • Nadat de kinderen naar bed zijn gegaan, kleur je rauwe eieren in en doe je ze terug in de originele doos. Als je ‘s ochtends de eieren eruit haalt om te ontbijten, doe dan verbaasd dat ze ineens gekleurd zijn!
  • Als uw kinderen diepe slapers zijn, teken dan konijnenneuzen en snorharen op hun gezicht terwijl ze slapen. Gebruik wasbare viltstiften, want schmink zal uitsmeren tijdens het slapen. Een leuke verrassing als ze de volgende ochtend in de spiegel kijken!