Deze Paaspopcorn met witte chocolade en sprinkles is super duper lekker en heel snel te maken! Mega leuk om te snacken met Pasen of om weg te geven.

Wij houden wel van een filmavondje in Huize Janssen. Het is de perfecte manier om tijd met elkaar door te brengen en toch lekker rustig op de bank te kunnen hangen. Bij een filmavond horen natuurlijk de juiste snacks. Bijvoorbeeld deze super lekkere paaspopcorn!

Popcorn is leuk om zelf te poffen, maar het is natuurlijk nog leuker om hier iets speciaals van te maken. Deze Paaspopcorn met witte chocolade en sprinkles is super duper lekker en heel snel te maken! Mega leuk om te snacken met Pasen, maar ook om bijvoorbeeld weg te geven in een leuk weckpotje.

paaspopcorn
Wat heb je nodig voor 3 tot 4 porties?
 • Een pan met deksel
 • Bakplaat met vetvrij papier
 • Zonnebloemolie
 • 40 tot 45 gram popcornmais
 • 150 tot 200 gram witte chocolade
 • Discodip of andere sprinkles
 • M&M’s Speckled Eggs (Maar als die niet meer te koop zijn wanneer het geen Pasen meer is, zijn mini marshmallows ook lekker!)

Lees ook: Witte Chocolade Bark voor Pasen

Hoe maak je het?
 1. Doe een scheutje olie in een pan en doe daar de mais bij. Zorg dat alle mais zoveel mogelijk gelijkmatig over de bodem is verdeeld. Draai het vuur aan (middelhoog) en sluit de pan af met een deksel.
 2. Na een minuutje zal de mais gaan ploffen. Hou de deksel op de pan! Blijf opletten! Zodra er tussen de plofjes langer dan 3 seconden zit, wordt het tijd om het vuur uit te draaien. Haal de pan van het vuur, maar hou de deksel er nog even op.
 3. Smelt de chocolade au bain marie.
 4. Terwijl de chocolade smelt, doe de popcorn in een grote kom. Zorg dat je alle stukjes mais die net gepoft zijn, er tussenuit haalt. Als de chocolade helemaal vloeibaar is, giet je het over de popcorn. Dit schep je voorzichtig door, zodat alle popcorn gecoat wordt met witte chocolade.
 5. Leg een stukje vetvrij papier op een bakplaat en verdeel de popcorn er gelijkmatig overheen.
 6. Bestrooi de paaspopcorn met discodip of andere sprinkles.
 7. Leg de bakplaat in de koelkast en laat het uitharden.
 8. Als de paaspopcorn hard is geworden, kan je het loshalen en in bakjes doen. Doe er ook wat M&M’s Speckled Eggs of mini marshmallows doorheen. Of natuurlijk allebei!

Veel plezier en eet smakelijk!