Met deze tips schrijf jij de perfecte liefdesbrief, waar die ene speciale persoon absoluut van onder de indruk zal zijn.

Een liefdesbrief schrijven is altijd al een romantisch gebaar geweest, zo oud als de weg naar Rome. Maar in de huidige tijd van email en sociale media is het misschien wel meer specialer dan het ooit geweest is. Een perfecte liefdesbrief voor Valentijnsdag schrijven is echter een hele kunst en je doet het niet zomaar even.

De perfecte liefdesbrief bevat precies genoeg zoetsappigheid om net niet van over je nek te gaan, maar om wel geraakt te worden door mooie woorden.

Zo schrijf je de perfecte liefdesbrief voor Valentijnsdag

De basis van een perfecte liefdesbrief

Volg deze richtlijnen voor het schrijven van de perfecte liefdesbrief, waar die ene speciale persoon absoluut van onder de indruk zal zijn.

Aanhef

Schrijf niet gewoon ‘Lieve [naam]’, maar schrijf in plaats daarvan ‘Aan mijn liefste’ of ‘Aan de liefde van mijn leven’, of gebruik een koosnaampje.

Inleidende alinea

Begin met vertellen waarom je deze brief schrijft. het kan bijvoorbeeld zijn dat je zoveel gevoelens hebt dat je ze echt wilt uiten, of omdat deze Valentijnsdag heel speciaal is omdat het jullie eerste is, of juist jullie laatste als ongetrouwd stel. Het kan allemaal. Beschrijf het.

Het hart van de liefdesbrief

Dit is het gedeelte van de brief waarin je gaat beschrijven hoe je je voelt. Blijf vooral jezelf daarin. Ben je een sentimenteel persoon, wees dan niet bang om dat in je brief ook te zijn. Ben je iemand die vaak grappig is, gebruik dan ook vooral humor in je brief. Dit zijn jou woorden en het is jouw stem, dus schrijf vanuit je hart. Schrijf bijvoorbeeld iets als: “Ik ben zo gelukkig dat ik binnenkort met jou mag trouwen. Maar ik voel niet alleen zo vanwege dat; het is ook elke dag dat ik jou en je mooie glimlach zie”.

Je liefdesbrief afsluiten

In het laatste gedeelte van je liefdesbrief, verwijs je naar iets uit het begin van je brief en kijk je naar de toekomst. Bijvoorbeeld: “Ik kan maar moeilijk beschrijven hoe ik me voel. Bovenstaande woorden zijn maar een fractie van mijn liefde voor jou. Ik ben dankbaar dat ik de rest van mijn leven elke dag kan vertellen hoeveel ik van je hou.”

Versturen voor Valentijnsdag

Onderteken je brief met een beetje extra liefde. Gebruik bijvoorbeeld woorden als ‘Voor altijd van jou, [naam]’. Stop de brief in een mooie envelop en schrijf de naam van je geliefde met mooie letters op de voorkant. Laat hem vervolgens achter op een plek waar hij of zij het zeker zal vinden of stuur hem op met de post.

Vind inspiratie in andere liefdesbrieven

Wil je wat inspiratie opdoen, bekijk dan eens boeken met liefdesbrieven van anderen. Je zou bijvoorbeeld Love Letters Of Great Men eens kunnen lezen. Dit boek las Carrie Bradshaw in de eerste Sex & The City film, maar bestond niet echt. Naar aanleiding van de film, is dit boek gemaakt. Maar ook Other People’s Love Letters is een mooi boek om eens te lezen en inspiratie uit te halen.

Schrijf eerst een kladversie

Mocht je een mooi stuk briefpapier voor je brief hebben uitgekozen, begin daar dan niet meteen op te schrijven. Je wilt eerst met een kladversie beginnen. Dit kan op een ander stuk papier, of digitaal. Begin met een kladversie. Zoek momenten in de brief waar je duidelijker of expressiever kunt zijn. En nog belangrijker, zorg voor een correcte spelling. Verkeerd gespelde woorden kunnen een volledig tegenovergesteld effect hebben. Pas als alles perfect is (je schrijft nou eenmaal de perfecte liefdesbrief), dan ga je hem op het briefpapier schrijven.

Neem je tijd

Alle mooie dingen kosten tijd en dat geldt ook voor jouw liefdesbrief. Je gevoelens overbrengen per brief is niet iets wat je even tussendoor doet, hier moet je de tijd voor nemen. Wees niet bang om dat te doen.

Gewoon doen

Goed, uiteindelijk zal je liefdesbrief niet perfect zijn en ook vast niet de mooiste die ooit geschreven is. Maar maakt dat echt uit? Het gaat erom dat je jezelf bent, eerlijk bent en zegt wat je voelt.

Heb jij wel eens een liefdesbrief geschreven voor Valentijnsdag?