Wat zijn nou goede redenen om je peuter naar een kinderbed te verhuizen? Ik geef je 5 redenen om een groter bed voor je kind te overwegen.

Er is geen vast moment om je peuter naar een kinderbed te verplaatsen. Dit is echt per kind afhankelijk. Onze dochter is bijvoorbeeld erg klein en daarom zal het voor mijn gevoel wat langer gaan duren voor ze klaar is voor een groter bedje. Meestal wordt er gewacht tot het kind ongeveer drie jaar is. Is je kind wat groter of actiever, zou je het eerder kunnen overwegen. Maar wat zijn, behalve een geschikte lengte en mate van activiteit, nou nog meer goede redenen om je peuter naar een kinderbed te verhuizen?

Je kind ontsnapt regelmatig

Als je zo’n dondersteen hebt die regelmatig uit de ledikant ontsnapt, kan het gevaarlijk zijn om hem daar nog langer in te laten slapen. Je wilt immers niet dat ze vallen. De meeste ouders vinden het idee dat hun kind zomaar uit bed kan komen ook niet heel prettig, dus deze afweging moet je zelf maken.

Bedhoogte

Kinderbedden staan vaak wat lager bij de grond. Mocht je kind er dus uit vallen, zal het waarschijnlijk wel erg schrikken (en jij ook!) maar het zal niet hard vallen.

Broertje of zusje

Sommige ouders kiezen ervoor, zodra er een baby onderweg is, het oudste kind in een kinderbed te leggen. Op deze manier kan het ledikant voor de jongste worden gebruikt. De perfecte gelegenheid om je oudste kind te vertellen dat bij een baby ook een groter bed voor de grote broer of grote zus hoort.Ruimtebesparing met een stapelbed

Als je peuter de jongste is en je hebt een ouder kind wat bereid is bovenin te slapen, zou je een stapelbed kunnen overwegen. Misschien vinden ze het wel hartstikke leuk en je bespaart meteen een hoop ruimte.

Zindelijkheidstraining

Wanneer je bezig bent met zindelijkheidstraining en het gaat overdag al best wel goed, kan een kinderbed helpen met nachtelijke toiletbezoekjes. Met een kinderbed kan je kind namelijk zelf naar de wc lopen, wanneer het voelt dat het nodig is. Zo krijgt iedereen een betere nachtrust.

Peuter naar een kinderbed verhuizen

Het kan zijn dat je toch het gevoel hebt dat je de switch te snel hebt gemaakt. Het lijkt niet goed te gaan en je kind is er overstuur door. Geef het dan niet te snel op. Moedig je kind aan en beloon betere nachten, dan gaat het vanzelf beter.

Wanneer heb jij je peuter naar een kinderbed verhuisd?