Traditionele Portugese tegels zijn wereldwijd enorm populair. Zijn in veel verschillende kleuren en patronen te verkrijgen. Maar wat kun je er allemaal mee?

Als er iets is, wat ik ooit in mijn interieur zou willen verwerken, dan zijn het wel traditionele Portugese tegels. Deze prachtige en veelzijdige tegels zijn wereldwijd enorm populair en dat is niet zomaar. Ze staan symbool voor de geschiedenis en cultuur van Portugal en… ik word er ontzettend vrolijk van!

Traditionele Portugese tegels in je interieur

Portugese tegels kun je op veel verschillende manieren gebruiken, daarom zijn ze ook zo veelzijdig. Ze hebben vaak een druk, maar prachtig mozaïekpatroon, wat in bijna elk interieur past. Hieronder vind je een aantal ideeën over hoe je deze prachtige tegels in je interieur kunt verwerken.

Keuken

De keuken is natuurlijk de eerste plek waar je aan denkt, wanneer het over tegels gaat. Het is dan ook de plek die zich fantastisch leent voor Portugese tegels.

Juist wanneer je een stukje vrolijk gekleurd patroon combineert met een neutraal geschilderde of betegelde muur, creëer je echt een onverwachte eye-catcher. En dat geldt voor zowel de muur als de vloer, maar je kunt bijvoorbeeld ook een keukeneiland ermee betegelen, of de achterwand van het kookgedeelte.

Portugese tegels in de keuken
Foto: Totaaltegel.nl
Badkamer en toilet

Ook voor badkamer en toilet geldt dat je door een stukje muur te betegelen met Portugese tegels, je een prachtig effect creëert. De complete muur is misschien wat druk, maar je zou voor alleen de onderste helft kunnen kiezen, of juist alleen de achterwand van de douche. Daar is dit een mooi voorbeeld van.

Trap

Kijk, nu wordt het interessant. Want heb je wel eens aan de trap gedacht? Meestal wordt de trap vergeten als het gaat om tegels, maar het is juist een fantastische plek om iets bijzonders te laten zien. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit prachtige voorbeeld, of deze.

Vloeren

Ook al zien Portugese tegels er fantastisch uit op muren, vind ik ze persoonlijk het mooist op de vloer. Het is mijn droom om de vloer van mijn toekomstige keuken te betegelen met een prachtig Portugees patroon en precies de juiste kleuren.

Foto: Totaaltegel.nl

Maar ook in de tuin, zoals op de foto hierboven, staan deze tegels prachtig. Je kunt er een knus gevoel mee creëren, door een vierkant te leggen en daarbinnen je tuinmeubelen te plaatsen.

Muren

Niet alleen de muur in de keuken, maar ook andere muren in huis (of buitenshuis) kun je een wow-gevoel geven met Portugese tegels. Denk bijvoorbeeld aan deze plekken:

  • De hal of de gang
  • De hoofdkant van het bed
  • Achter de televisie

Waar je het ook voor gebruikt, bij Totaaltegel vind je traditionele Portugese tegels in allerlei kleuren en patronen. Je zal altijd iets kunnen vinden wat bij je kleurenpalet past.

Traditionele Portugese tegels
Foto: Totaaltegel.nl

Wat vind jij van traditionele Portugese tegels? Zou je ze zelf willen? En waar zou je ze plaatsen?