Nu ook pre-owned fashion bij Zalando en dit zijn onze top picks

x

Tweedehands kleding is enorm in opkomst. De afgelopen jaren is er een gesprek gaande in de modewereld over drie belangrijke dingen: diversiteit, inclusie en duurzaamheid. Met verkoopsites, tweedehandswinkels en tientallen labels en retailers die in de bres springen om de wereld een betere plek te maken, is de tweedehandsmodemarkt een veelzijdige aangelegenheid, die elk jaar groeit. Ben je hier als bedrijf in de modebranche niet mee bezig, ga je binnenkort niet meer meetellen, zo simpel is het. Zalando weet dit en heeft een geweldig nieuw onderdeel op hun website gelanceerd.

Naast alle gebruikelijke merken en categorie├źn, biedt Zalando tegenwoordig ook pre-owned fashion aan. Hier vind je unieke kledingstukken, die stuk voor stuk door Zalando gecontroleerd worden. Er wordt gekeken of ze geen beschadigingen hebben en of ze echt zo goed als nieuw zijn. Je kunt er dus vanuit gaan, dat de kleding die je hier koopt van goede kwaliteit is. Alsof je ze nieuw hebt gekocht.

Wat betekent dit voor de wereld?

Het verkopen van gebruikte artikelen, in dit geval kleding, is iets wat de consument meer verantwoordelijk en bewust maakt van de impact die de textielindustrie op het milieu heeft.
In feite beginnen zelfs modehuizen tegenwoordig de productie niet langer als een lineair proces op te vatten, maar eerder als een circulair systeem. Er wordt niet alleen gekeken naar het moment waarop een kledingstuk wordt verkocht, maar ook naar de gebruikte materialen en het hele productieproces dat ermee gepaard gaat.

De toename van tweedehands aankopen is een onvermijdelijk gevolg van de invloed van de belangrijkste trends in de wereldwijde modemarkt, zoals recycling en ecologische duurzaamheid. Het aantal kopers van gebruikte kleding is de laatste jaren enorm gestegen en dit percentage blijft met de dag toenemen. Dit komt een beetje door de economische crisis, ook een beetje door de druk van de media en milieuverenigingen die tekeer gaan tegen hyperconsumptie en verspilling.

Waarom pre-owned fashion kopen?

De reden om pre-owned fashion of vintage mode te kopen, is niet alleen vanwege een beperkt budget. Eigenlijk kopen veel mensen met een hoog inkomen en zelfs beroemdheden graag tweedehands en vintage kleding. Een belangrijkste reden hiervoor is dat ze willen opvallen en hun eigen unieke stijl willen ontwikkelen. Maar er zijn meer goede redenen om je garderobe te vullen met tweedehands designervondsten.

Een goed kledingstuk wat na jaren dragen nog steeds als nieuw eruit kan zien, zal dat komende jaren nog steeds doen. Een tweedehands kledingstuk kan dus een goede investering zijn. Daarnaast hebben kledingstukken een geschiedenis, een verhaal. Het kan bijvoorbeeld gedragen zijn door iemand die veel voor je betekent heeft. Tweedehands shoppen is ook goed als je een steentje wilt bijdragen aan een duurzaam milieu. Je geeft geliefde kledingstukken een tweede leven.

Top 9 Pre-owned fashion van Zalando

We konden het natuurlijk niet laten om even rond te neuzen in deze gloednieuwe categorie bij Zalando. En we waren positief verrast, want wat zitten er leuke items bij! Het was lastig om te kiezen, maar we hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet. Van bloemenprintjes tot spijkerstof, dit zijn onze pre-owned fashion favorieten!

Met pre-owned fashion van bijvoorbeeld Zalando, onderscheid je je van de massa! Je ondersteunt een duurzame en ethische levensstijl. Het is een leuke, goede investering en een leuke manier van winkelen.

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.