Deze tomatensaus maak je helemaal zelf, binnen 5 minuten! Het is smaakvolle en gezonde saus, waarmee je snel een heerlijke pasta op tafel hebt.

Met een goede basis voor pastasaus kun je elke saus maken die je wilt. Al jaren maak ik bijna wekelijks mijn eigen pastasaus voor over de pasta. Vroeger kocht ik altijd pastasaus in pot. Ik dacht, super makkelijk! Je giet de saus in de pan, en klaar. Maar zelfgemaakte tomatensaus is veel gezonder en goedkoper! In een pot zitten vaak ingrediënten die er niet in hoeven te zitten. En zo’n pot is in verhouding nog behoorlijk prijzig. Ik kan me voorstellen dat je denkt dat je geen tijd hebt om zelf pastasaus te maken, zeker als je kinderen en/of een drukke baan hebt. Maar dat geldt niet voor deze basis voor pastasaus, dat beloof ik je!

Een goede pastasaus kun je gebruiken voor zoveel heerlijke gerechten: pizza, pasta, kip en zelfs vis. Dit basisrecept voor pastasaus, waar je zelf daarna je eigen draai aan kunt geven. Simpel en lekker! Je maakt het met maar twee ingrediënten. De saus kan worden verrijkt met alles wat je zelf het allerlekkerst vind. Champignons, worst, olijven, wijn en allerlei soorten kruiden en groenten. Wat vind jij lekkere pasta recepten?

Recept voor de basis voor pastasaus
Recept voor de basis voor pastasaus
De basis voor pastasaus

Wat je nodig hebt voor de basis voor pastasaus is een goede blender. Ik gebruik al jaren de Princess 212065 Mini Blender. Dit is een compacte en supersnelle blender. Natuurlijk werkt een grotere blender ook, maar voor kleine hoeveelheden is deze blender echt ideaal! Ik maak er bijvoorbeeld ook vliegensvlug pannenkoekbeslag en smoothies mee.

Mede door deze mini blender is het maken van tomatensaus voor over je pasta niet meer dan een minuut werk. Serieus, ik heb het getimed. Je pakt je ingrediënten, doet alles in de cup, laat hem drie seconden draaien en klaar is je basis voor pastasaus! Vervolgens kook je de pasta, fruit je een ui en wat knoflook in een pan en bak je de ingrediënten die je verder nog in je saus wilt.Zelf maak ik mijn pastasaus altijd met ui, courgette en paprika. Ik gebruik dan vegetarisch gehakt, maar je zou ook geen vlees of echt gehakt kunnen gebruiken. Als de ingrediénten gaar zijn, giet ik de saus erbij en voeg ik de kruiden en specerijen toe. Daarna lekker laten pruttelen. Je kan er ook super lekkere gehaktballetjes bij maken!

Deze basis voor pastasaus kun je prima een dag of twee in de koelkast bewaren en je zou hem zelfs in kunnen vriezen. Het is kei gezond, waar zitten alleen maar twee groenten in. En wil je een dubbele hoeveelheid maken? Vul dan twee cups tegelijkertijd en pureer ze achter elkaar, dit kost je misschien 5 seconden extra. Of doe natuurlijk meer in je blender als je een grote hebt.

De basis voor elke pastasaus

Course: BijgerechtDifficulty: Easy
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes

Een heerlijke zelfgemaakte tomatensaus om als basis voor je pastagerecht te gebruiken. Makkelijk en zeer smaakvol.

Ingrediënten

  • 1 blik gepelde tomaten

  • 2 gegrilde paprika’s uit pot

Bereidingswijze

  • Doe de inhoud van het blik gepelde tomaten in de blender of cup.
  • Doe ook 2 gegrilde paprika’s in de blender.
  • Zet de blender aan en binnen een paar seconden is je basis voor elke pastasaus klaar! Makkelijker kan niet!

Tips

  • Deze basis voor pastasaus is in een afgedekte schaal zo’n twee dagen in de koelkast te bewaren. Invriezen kan ook! Gebruik hem dan wel binnen een maand.