5 Redenen om tuinverlichting te installeren

Dit is waarom je tuinverlichting nodig hebt

Voor veel huiseigenaren tuinverlichting een belangrijk onderdeel van hun tuin. Van lantaarns tot een decoratieve buitenlamp plafond, slingerverlichting tot zwembadverlichting, al deze soorten buitenverlichting kunnen elke tuin en elk huis er warm en uitnodigend uit laten zien.

Sommige mensen kiezen er echter toch vaak voor om geen buitenverlichting te nemen om de kosten van tuininrichting te verlagen of omdat ze simpelweg niet weten waarom ze verlichting nodig zouden hebben. Je moet je realiseren dat tuinverlichting meer kan doen dan alleen de beste eigenschappen van je tuin benadrukken. Ik heb voor jou vijf redenen op een rijtje gezet, waarom het een goed idee is om tuinverlichting te installeren.

Dit is waarom je tuinverlichting nodig hebt

Tuinverlichting om sfeer te creëren

Wanneer je eenmaal hebt geïnvesteerd in een terras, buitenkeuken of terrasoverkapping, weet je zeker dat je de perfecte plek hebt gecreëerd om gasten te ontvangen, tijd met je gezin door te brengen of gewoon te genieten van wat frisse lucht in een veilige omgeving. Laat het gebrek aan goede verlichting deze ervaring niet verpesten! Door buitenverlichting te installeren in je tuin, kun je spelen met sfeer en ambiance. Dim het licht als je geniet van een rustige, romantische avond met je partner of breng het helemaal naar boven om je buitenfeestje feestelijker te maken.

Verlichte paden

Bij het installeren van tuinverlichting gaat het ook om veiligheid. Het maakt niet uit hoe goed je je eigen tuin kent en hoe recht de looppaden zijn. Als je in het donker door je tuin loopt, moet je elke stap die je zet, kunnen zien. Vertrouwen op straatverlichting of alleen het licht van de buren, om je te begeleiden terwijl je door je tuin loopt, is echt een slecht idee. Het plaatsen van lantaarns of andere verlichting langs je looppaden is een veilige oplossing.Inbrekers ontmoedigen met tuinverlichting

Er is een reden waarom inbrekers hun overvallen meestal ‘s nachts plegen. Criminele praktijken verrichten op klaarlichte dag is voor een inbreker niet heel handig. Als je achtertuin goed verlicht is, zullen indringers of inbrekers worden ontmoedigd om je tuin of huis binnen te gaan. Hoe meer tuinverlichting, hoe groter de kans dat andere buurtbewoners ze zullen zien.

Hogere woningwaarde

Over het algemeen zullen verbeteringen en toevoegingen aan je huis de woningwaarde verhogen. Omdat buitenverlichting een technische toevoeging is, wordt het door een groot gedeelte van nieuwe huiseigenaren die een woning willen kopen, als een essentieel kenmerk van een woning gezien. Door buitenverlichting te installeren op een manier die visueel aansluit bij de rest van het huis, verbetert je aanzienlijk de uitstraling en dus ook de marktwaarde van je koopwoning.

Accentueren van kunstobjecten

Als je hebt geïnvesteerd in bijzondere kunstobjecten voor je tuin, wil je natuurlijk de aandacht op vestigen. In een vrij volle of dichtbegroeide tuin, kan de aandacht echter ergens anders naartoe gaan en dat is natuurlijk zonde. Tuinverlichting is een goede manier om bijzondere plekken te belichten waarop je de focus wilt. Of het nu gaat om een zwembad, een bijzonder tuinhuis of een labyrint van heggen. Het installeren van strategisch geplaatste verlichting is een artistieke en effectieve manier om alle ogen er naartoe te trekken.

Heb jij buitenverlichting? En wat daar de voornaamste reden voor?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.