Schimmel verwijderen uit rubberen badeendjes is erg belangrijk. Dit kan namelijk schadelijk zijn voor je kindje. Maar hoe doe je dat?

Onze kleine meid (twee jaar is ze) is helemaal verzot op badderen. We kunnen haar geen groter plezier doen dan haar voor het slapen gaan even lekker in bad te zetten. Ze heeft dan ook een hoop speelgoed in bad en het meeste is van rubber.

Rubberen badeendjes hebben altijd aan de onderkant een gaatje zitten. Hier komt water in, waardoor schimmel kan ontstaan wat dan weer in het badje van je kind terecht komt. Schimmel verwijderen uit rubberen badeendjes, is dan ook een noodzaak. Maar hoe doe je dat?

Schimmel verwijderen uit een rubberen badeendje
Zo kun je schimmel verwijderen uit rubberen badeendjes
  1. Knijp al het water zoveel mogelijk uit het rubberen speelgoed.
  2. Vul de wasbak met water en voeg een flinke kop azijn toe en meng goed.
  3. Zuig water met azijn in het speelgoed en laat minimaal een half uur weken.
  4. Schudt het speelgoed op de helft van de tijd even goed. Zodat het vuil loskomt. Daarna weer weken voor de rest van de tijd.
  5. Weer goed schudden en al het water eruit knijpen.
  6. Maak met een borsteltje of doek de buitenkant van het speelgoed schoon.
  7. Goed afspoelen.
  8. Aan de lucht laten drogen.
Mega schattig badspeelgoed

NUBY DRIJVENDE OCTOPUS – De leuke kleuren en vormen van deze octopus stimuleren de zintuigen van je kindje en helpen zijn hand-oog coördinatie te ontwikkelen. De octopus blijft drijven en drie meegeleverde ringen kunnen aan zijn tentakels worden gegooid of gehangen.

⦿ Koop de Nuby Drijvende Octopus hier.

RUBBEREN DIERENVRIENDJES – Verschillende rubberen dierenvriendjes voor je baby om mee te spelen in bad. Geschikt voor baby’s vanaf vier maanden.

⦿ Koop de Rubberen Dierenvriendjes hier.

Schimmel verwijderen uit rubberen badeendjes, is niet het enige wat je met azijn kunt doen. Azijn is een geweldig schoonmaakmiddel. Benieuwd wat je nog meer met azijn schoon kunt maken? Check mijn lijst met dingen waar je azijn voor kunt gebruiken.