Deze 7 schoonmaakhacks werken écht niet en kunnen zelfs gevaarlijk zijn.

Wil je het schoonmaken van je huis gemakkelijker maken en droom je van de dag dat iets ervoor zorgt dat al je poetsproblemen worden opgelost? Natuurlijk! Ik ook! Gelukkig staat het internet vol met handige trucjes en schoonmaakhacks om daarvoor te zorgen.

Hoe is het mogelijk dat niet meer mensen die schoonmaakhacks kennen en waarom wisten we dit allemaal niet eerder? Sommige van deze hacks zijn gebaseerd op een stukje wetenschap en scheikunde. Maar de meeste helaas niet…Hier zijn 8 schoonmaakhacks die niet werken en waarmee je absoluut je tijd en geld verspilt. Sommige zijn zelfs gevaarlijk! Gebruik ze niet, maar volg de betere adviezen op die je een schoner, maar ook vooral veiliger resultaat geven.

Schoonmaakhacks die niet werken of zelfs gevaarlijk zijn

Een spons ontsmetten in de magnetron

Zoals de meeste hacks is deze een beetje gebaseerd op wetenschap. Ja, de hitte van de magnetron dood bacteriën. Maar de temperatuur die je in een magnetron daarvoor nodig hebt, is zo hoog dat de spons vlam kan vatten. Beter is om microvezeldoekjes te gebruiken. Microvezeldoekjes kun je wassen in de wasmachine.

Zout in wasmachine tegen uitlopen van kleuren

Wanneer je zout aan je wasmiddel wilt toevoegen om te voorkomen dat de kleuren doorlopen, doe het dan maar gewoon niet. Wanneer je kleding in de winkel ligt, moet dit namelijk al door de fabrikant gedaan zijn. Eenmaal thuis is het te laat om hier gebruik van te maken.

Haarlak gebruiken om inkt te verwijderen

Deze hack stamt nog uit de tijd dat haarlak 100% uit alcohol bestond. Alcohol kan je als inktverwijderaar inzetten, ware het niet dat haarlak tegenwoordig een stuk minder alcohol bevat en meer oliën en conditioners. Gebruik in plaats daarvan isopropyl alcohol.

Kookplaat invetten met autowax

… om het makkelijker te schoonmaken, nadat je vettig gekookt hebt. Dit is zo’n hack die eigenlijk best gevaarlijk is. Op sommige websites wordt beweerd dat je kookplaat makkelijker schoon te maken is, als je het eerst insmeert met wax. Het is natuurlijk waar dat je iets dan makkelijker wegveegt, maar helaas kan de wax ook brand veroorzaken. Doe dit dus liever niet!Heet water doodt alle bacteriën

Heet water kan prima bacteriën doden, maar dan moet het wel 100 graden celcius zijn. Heet water uit de kraan wordt vaak niet heter dan 70 graden, dus is het onmogelijk om daarmee alle bacteriën uit te schakelen.

Met cola kun je je toilet reinigen

Kun je je toilet reinigen met cola? Ja. Is het goed voor je toilet? Nee! De meeste koolzuurhoudende dranken bevatten citroenzuur en fosforzuur die roest zou kunnen verwijderen. Een hele fles frisdrank doet echter niets tegen vlekken en laat een plakkerige laag achter in je toilet, waar alleen meer bacteriën zullen groeien.

Hoe meer wasmiddel, hoe schoner je was

Bij het reinigen van je wasgoed, is meer niet altijd beter. Wanneer je meer wasmiddel gebruikt dan nodig is, maakt dat het moeilijker om het weg te spoelen en blijft het dus in je wasmachine achter. Dit trekt weer extra vuil aan, waardoor je wasgoed minder schoon wordt en je wasmachine na verloop van tijd stuk kan gaan. Wil je hier meer over weten? Ik heb onlangs een interview gedaan over het schoonmaken van je wasmachine!

Ken jij schoonmaakhacks die absoluut niet werken?