Shutters zijn prachtig, maar hoe houd je ze schoon? Vandaag 5 tips voor het schoonmaken van shutters.

Shutters zijn mijn absolute droom als raamdecoratie. Ik vind het zo prachtig! Shutters zitten vast in het raam en hangen daardoor nooit in de weg. Ook krijg je door het gebruik ervan een prachtige lichtinval in je huis. Mocht er iets nieuws moeten komen in ons huis, dan staan deze absoluut op mijn verlanglijst! Wat ik dan natuurlijk wel van te voren wil weten, is hoe ik ze schoonmaak! Ik heb daarom alvast gezocht en bekeken hoe je shutters nou eigenlijk het beste kunt reinigen. Ik heb voor jou 5 van de beste tips voor het schoonmaken van shutters verzameld!


1. Leg een laken neer

Wanneer je je shutters al een tijdje niet hebt schoongemaakt en er staat een bank of ander meubelstuk onder, leg er dan een laken overheen. Zo voorkom je dat het vieze plakkerige stof op je meubels terecht komt.

2. Gebruik een sok

Weinig tijd en wil je even snel afstoffen? Doe dan een sok over je hand en ga hiermee de shutters bij langs. Snel en effectief!

3. Gebruik een vochtige doek

Wanneer je shutters hebt in de keuken, kan er behoorlijk wat vet op terecht komen. De shutters zijn dan iets moeilijker schoon te maken. Een natte doek biedt dan uitkomst! Je kunt dit dan ook beter regelmatig bijhouden, zodat het niet ophoopt. Minstens één keer per maand is goed, maar twee keer is beter.

Lees ook: Je oven schoonmaken op een snelle en natuurlijke manier

4. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen

Het is belangrijk dat je geen chemische en agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, want deze kunnen het hout of het kunststof van de shutters beschadigen.

5. Sluit de shutters voor het schoonmaken

Om de shutters makkelijk schoon te maken, sluit je ze eerst één kant op. Je stoft of veegt ze af en sluit ze dan de andere kant op. Zo maak je beide kanten makkelijk schoon.

Heb jij shutters in huis? En hoe maak je deze het liefst schoon?