Het schoonmaken van je broodrooster is super makkelijk
Opruimen

Het schoonmaken van je broodrooster is makkelijker dan je denkt

Toast is één van mijn favoriete manieren om brood te eten. Ik hou zo van de warmte en de knapperige textuur! Vooral met echt goede scrambled eggs! Maar wat hier helaas bij hoort, is dat bij veelvuldig gebruik je broodrooster behoorlijk vies kan worden. Maar geen nood, want het schoonmaken van je broodrooster is hartstikke makkelijk!Hoe vaak moet je je broodrooster schoonmaken?

Wanneer je je broodrooster dagelijks gebruikt, is wekelijks je broodrooster schoonmaken het beste om te doen. Het is belangrijk om regelmatig kruimels en verbrande voedselresten te verwijderen, om een brandsmaak of zelfs brand te voorkomen.

Broodrooster schoonmaken: niemand kent deze truc!

Zo maak je je broodrooster schoon

Wees er om te beginnen zeker van dat je de stekker uit het stopcontact hebt. Vervolgens kun je de broodrooster op de kop uit te schudden, maar daar maak je hem nooit helemaal schoon mee. Maar wist je dat bijna elke broodrooster een kruimellade heeft? Ik weet nog dat ik dit voor het eerst ontdekte en dagenlang verbaasd ben geweest dat ik dit niet eerder wist. En ik ben blijkbaar niet de enige…


Onderin je broodrooster kun je dus een kleine lade uitschuiven, waar alle kruimels op opgevangen worden. Deze lade kun je schoonmaken door hem te weken in een sopje van warm water en een beetje afwasmiddel. Zorg dat als je de lade terug schuift, hij weer goed droog is. Dit om natuurlijk kortsluiting te voorkomen.

Met de kruimellade uitgeschoven, kun je met een kwastje of borstel aan de binnenkant van de broodrooster nog wat achtergebleven kruimels wegpoetsen.Vervolgens kun je de buitenkant van de broodrooster schoonmaken met ook weer een warm sopje van afwasmiddel. Dip een doek of spons in het water met zeep en wring hem goed uit, zodat hij alleen nog wat vochtig is. Als alles schoon is, ga er dan nog een keer overheen met een doek of spons met schoon water zonder zeep, om de zeepresten goed te verwijderen. Zorg dat je het apparaat goed droog maakt.

Wist jij dat je broodrooster een kruimellade heeft?

2 Reacties

  1. Het schoonmaken van de Kitchenaid broodrooster is een dusdanig drama dat we ‘m weggegooid hebben en een nieuwe hebben gekocht! Nee geen Kitchenaid, buiten de keukenrobot is de rest rotzooi, zowel de koffiemachine als de broodrooster waren bagger!

    1. Yvette zegt:

      Wauw en zo’n broodrooster is nog hartstikke duur ook! Goed om te weten, dankjewel Peter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.