Een milieuvriendelijker seksleven, hoe dan? Met deze tips kun jij met een gerust hart onder de lakens verdwijnen. Met iemand of alleen!

Je seksleven milieuvriendelijker? Ook dat nog? De harde realiteit is helaas dat een seksleven hebben niet perse goed voor het milieu is. Denken aan de klimaatcrisis is natuurlijk genoeg om de stemming in de slaapkamer volledig om zeep te helpen. Dat snappen wij hartstikke goed. Veel seksspeeltjes bijvoorbeeld, hebben batterijen nodig die vervolgens weer in de prullenbak belanden. En dan worden ze meestal ook nog eens gemaakt van kunststof, waardoor je een CO2-voetafdruk achterlaat die alles behalve sexy is. Maar wat betekent het nou precies om je seksleven milieuvriendelijker te maken?

Wat betekent het hebben van een milieuvriendelijker seksleven?

Voor sommige mensen betekent dit dat ze kiezen voor speeltjes, glijmiddel en condooms die voor een minimale impact op de planeet zorgen. Voor anderen betekent het juist dat ze zo min mogelijk schade aan het milieu en aan de arbeiders willen toebrengen bij het productieproces. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van duurzame en natuurlijke producten op de markt, die de planeet blij maken, terwijl jij jezelf blij maakt.

En dus, met een gelukkigere planeet in gedachten, vind je hier tal van tips, seksspeeltjes en andere sexy producten om je seksleven milieuvriendelijker te maken en de wereld op te warmen op een goede manier.

Vegan condooms

Tegenwoordig zijn er meer keuzes dan ooit, als het om condooms gaat. Des te meer reden om goed na te denken over die keuze. Tegenwoordig zijn er tal van merken die niet alleen jou willen plezieren, maar ook de wereld om ons heen. Dat is nog eens veilige seks! Bijvoorbeeld, bij de productie van Huzzy vegan condooms wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van plastic. Ze hoeven ook niet van ver te komen, want ze worden in Duitsland geproduceerd. Ook Glyde condooms zijn vegan, maar ook nog eens vrij van chemicaliën, dierproeven, petrochemie, parabenen, gluten, suiker en talk.

Vegan en millieuvriendelijke glijmiddel

Glijmiddel hoeft niet direct schadelijk te zijn voor het milieu, aangezien het meeste ervan verdwijnt in waar de zon niet schijnt. Maar is dat ook niet reden genoeg om voor de beste en meest natuurlijke optie te kiezen? Wanneer je bijvoorbeeld gevoelig bent voor infecties, kan het een heel goed idee zijn om een glijmiddel te kiezen zonder glycerine. Glycerine kan namelijk de kans op infecties behoorlijk verhogen. Een aantal goede opties zijn:

  • BIOglide Neutral – Dit glijmiddel is helemaal vegan en op waterbasiss, waardoor het geen vervelende vlekken achterlaat. Het is CO2-neutral en vrij van conserveringsmiddelen, synthetische geurstoffen en kleurstoffen.
  • WET Organics Glijmiddel – Glijmiddel van WET Organics is vrij van glycerine en parabenen. Met ingrediënten zoals organische Quinoa, groene thee, hennep en haver extracten wordt je huid zijdezacht en je zintuigen wakker geschudt.
Ecovriendelijke seksspeeltjes

Een hoop seksspeeltjes werken op batterijen of zijn op een andere manier niet heel lief voor moeder aarde. Tegenwoordig kun je echter zelfs hierin een bewuste keuze maken door bijvoorbeeld een oplaadbare vibrator te kiezen. Ook zijn er veel seksspeeltjes van glas te koop, want natuurlijk veel duurzamer is dan kunststof.

Samen douchen

Wanneer je een leuke avond, middag of ochtend hebt gehad samen, of hey… een hele dag, dan is het best fijn om even lekker onder de douche te springen. Doe dit gewoon samen! Dat bespaard een hoop water en het is ook nog eens hartstikke gezellig.Zoveel aanpassingen zijn er dus niet nodig om een duurzamer en milieuvriendelijker seksleven te hebben. Zo kun je heerlijk van elkaar genieten zonder schuldgevoel! En wie weet ontdek je zo weer allerlei nieuwe dingen, die je seksleven nog een boost geven ook!

Hoe milieuvriendelijk is jouw seksleven?