De servieskast in de keuken is mijn grote trots. Tegelijkertijd is dit mijn grootste doorn in het oog. Tijd om op te ruimen!

Onze servieskast die in de keuken staat, is mijn grote trots. Tegelijkertijd is dit mijn grootste doorn in het oog, omdat het de plek is waar vreselijk veel rommel zich verzamelt. De servieskast opruimen doe ik niet heel vaak, maar eens in de zoveel tijd houd ik een grondige schoonmaak.

Het is lastig om de kast in zijn geheel te fotograferen, omdat onze keuken vrij klein is. Maar het is de Derby 2-deurs kast van Rofra, mocht je hem in zijn geheel willen zien. Ik vind de kast fijn, omdat hij maar 45 centimeter diep is en daardoor niet veel ruimte inneemt. Maar omdat hij glazen deurtjes heeft, zie je wel alles! En daar kon ik even niet meer tegen. Tijd voor een grondige opruimsessie!

Servieskast opruimen en de inhoud minimaliseren

Dit is de servieskast toen ik wilde gaan beginnen. Een echte puinzooi. En ik had het gevoel dat er een hoop bij stond wat ik weg kon doen, dus ik had een doos klaarstaan voor de kringloopwinkel.

Een paar tips
  • Haal voor je begint de complete kast leeg. Helemaal. Alles.
  • Gebruik dit moment om de kast van binnen even lekker schoon te maken.
  • Zet een doos klaar voor spullen die je weg wilt geven en een doos voor spullen die weggegooid kunnen worden.
  • Alles wat je al een jaar of langer niet hebt gebruikt, kan je eigenlijk net zo goed weg doen.
  • Zorg dat alles wat je het vaakst nodig hebt, het makkelijkst kunt pakken.
Servieskast opruimen en de inhoud minimaliseren
De inhoud van de servieskast nu
  • Borden
  • Schaaltjes
  • Drinkkannen
  • Theepot
  • Voorraadpotten

Dit was na ongeveer 20 minuten werk het uiteindelijke resultaat. Ik heb een doos met spullen om weg te geven verzameld, vol met glaswerk, schaaltjes en potjes. Ik ben best klein, dus ik heb alles wat ik dagelijks nodig heb zo laag mogelijk in de kast gezet.

Lees ook: De Opgeruimd in 21 Dagen Challenge

Ik ben echt blij met het resultaat! De keuken oogt nu veel rustiger en ik hoef me niet meer te schamen voor een overvolle rommelige servieskast. Super fijn!

Servieskast opruimen, hoe vaak doe jij dat?