servieskast opruimen
Opruimen Minimalisme

Servieskast opruimen en minimaliseren

Onze servieskast die in de keuken staat, is mijn grote trots. Tegelijkertijd is dit mijn grootste doorn in het oog, omdat het de plek is waar vreselijk veel rommel zich verzamelt. De servieskast opruimen doe ik niet heel vaak, maar eens in de zoveel tijd houd ik een grondige schoonmaak.

Het is lastig om de kast in zijn geheel te fotograferen, omdat onze keuken vrij klein is. Maar het is de Derby 2-deurs kast van Rofra, mocht je hem in zijn geheel willen zien. Ik vind de kast fijn, omdat hij maar 45 centimeter diep is en daardoor niet veel ruimte inneemt. Maar omdat hij glazen deurtjes heeft, zie je wel alles! En daar kon ik even niet meer tegen. Tijd voor een grondige opruimsessie!

Servieskast opruimen en de inhoud minimaliseren

Dit is de servieskast toen ik wilde gaan beginnen. Een echte puinzooi. En ik had het gevoel dat er een hoop bij stond wat ik weg kon doen, dus ik had een doos klaarstaan voor de kringloopwinkel.

Een paar tips
 • Haal voor je begint de complete kast leeg. Helemaal. Alles.
 • Gebruik dit moment om de kast van binnen even lekker schoon te maken.
 • Zet een doos klaar voor spullen die je weg wilt geven en een doos voor spullen die weggegooid kunnen worden.
 • Alles wat je al een jaar of langer niet hebt gebruikt, kan je eigenlijk net zo goed weg doen.
 • Zorg dat alles wat je het vaakst nodig hebt, het makkelijkst kunt pakken.
Servieskast opruimen en de inhoud minimaliseren
De inhoud van de servieskast nu
 • Borden
 • Schaaltjes
 • Drinkkannen
 • Theepot
 • Voorraadpotten

Dit was na ongeveer 20 minuten werk het uiteindelijke resultaat. Ik heb een doos met spullen om weg te geven verzameld, vol met glaswerk, schaaltjes en potjes. Ik ben best klein, dus ik heb alles wat ik dagelijks nodig heb zo laag mogelijk in de kast gezet.

Lees ook: De Opgeruimd in 21 Dagen Challenge

Ik ben echt blij met het resultaat! De keuken oogt nu veel rustiger en ik hoef me niet meer te schamen voor een overvolle rommelige servieskast. Super fijn!

Servieskast opruimen, hoe vaak doe jij dat?

6 Reacties

 1. Handige tips! Hij ziet er echt heel netjes uit, zo krijg je meteen weer zin en motivatie om je servieskast ook opgeruimd te houden.

 2. Jij hebt zo een mooie servieskast! Echt verliefd op

  1. Yvette zegt:

   Ahh, dankjewel! Vind ik ook en het is dan zo zonde als het zo rommelig is…

 3. Ziet er netjes uit. Dat zou hier hooguit een dag er zo uit zien ?

 4. Super tips! Ik heb ook best veel wat ik een jaar niet gebruik. Ook veel babybekers nog en zo. Kan gewoon de deur uit.

 5. J.M. de Groot zegt:

  ik heb mijn keukenkastjes geminimaliseerd door te kijken wat ik multifunctioneel kan gebruiken. Mijn dessert schaaltje konden weg omdat ik mijn soepkommen daar ook voor kan gebruiken en die zijn ook prima te gebruiken als snackschaaltjes. Mijn dikke limonadeglazen kunnen ook voor warme dranken gebruikt worden. Mijn kleine deeg kom kan ik ook als slaschaal gebruiken. Mijn grote mengkom doet doordeweeks dienst als fruitschaal. Alleen hierdoor is er een half keukenkastje vrijgekomen. Minder spullen om schoon te maken en mijn kastjes zijn overzichtelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.