Slaapkamer make-over met IKEA Mosslanda

Ik weet niet of jullie dit herkennen, maar de slaapkamer vind ik een zeer moeilijke kamer om te stylen. Ik wil dat de kamer frisheid uitstraalt, maar vanwege de rust wil ik niet te veel kleur gebruiken. Onze slaapkamer heeft wel een beetje een kleurenpallet (voornamelijk zandkleur en blauw), maar we hebben bijvoorbeeld nergens iets aan de muur hangen. Tijd voor een make-over!

IKEA Mosslanda

De situatie nu

Ik besloot me te richten op de muur achter ons bed. Het bed heeft een hoofdeinde met een vrij dikke rand. Ik heb altijd in mijn hoofd gehad om hier gezellige spulletjes op te plaatsen, zoals kaarsjes, foto’s of prints. Dit is onze slaapkamer nu:

Wat mij altijd tegen heeft gehouden iets bovenop het hoofdeinde te zetten, is de angst dat ik ‘s nachts een fotolijstje op mijn hoofd krijg. We zijn beiden geen rustige slapers en kunnen nog wel eens flink draaien ‘s nachts. De kans dat er iets naar beneden glijdt, is mij te groot. Ik moest iets bedenken om dat voorkomen.

Op verschillende plekken in ons huis hebben we gebruik gemaakt van de IKEA Mosslanda schilderijenplank. In de woonkamer, maar ook in de slaapkamer van onze dochter. Deze zijn allemaal wit. Maar ze verkopen hem ook in het zwart! En ons bed is zwart! Hier zag ik mogelijkheden. Deze schilderijenplankjes hebben namelijk aan de voorkant een opstaande rand, waardoor er niets vanaf kan glijden. Perfect!

De breedte van het hoofdeinde is 180 centimeter. De IKEA Mosslanda schilderijenplank wordt verkocht in 115 centimeter en 55 centimeter. Dat is samen maar iets minder breed dan het bed. In mijn ogen de beste combinatie qua afmeting.

IKEA Mosslanda schilderijenplank bevestigen

Het bevestigen van de IKEA Mosslanda schilderijenplankjes is vrij simpel. De muur is van beton, dus gebruikten wij een boorhamer. Ik wilde de schilderijenplankjes wel bovenop het hoofdeinde hebben, maar met een klein beetje ruimte ertussen. Om dit voor elkaar te krijgen zonder dat de plankjes scheef worden gemonteerd, hebben we op 3 plekken snijplankjes (van dezelfde dikte) ertussen gelegd.

Daarna heb ik met een pen aangegeven waar er gaten moeten komen en boren maar! Tip: door natte doeken (in mijn geval een nat stukje wcpapier) te leggen onder de plek waar je gaat boren, waait er nauwelijks gruis weg en heb je geen rommel!

Het resultaat

Ik ben zeer tevreden met het resultaat! De spleet tussen het bed en de plankjes valt nauwelijks op en het past in zijn geheel goed bij het bed.

IKEA Mosslanda

Nu nog decoreren! Ik heb een aantal zwarte fotolijstjes gekocht en gevuld met leuke foto’s van ons gezin.

IKEA Mosslanda

Ik wilde sowieso deze collage op het plankje zetten. Dit zijn vier foto’s die mijn vader van mij maakte toen ik 3 jaar was en ik vind ze zo leuk! Het lijstje is nog helemaal origineel uit de jaren 80. Geen bijzonder lijstje, maar ik vind het wel tof dat het nooit vervangen is.

IKEA Mosslanda
IKEA Mosslanda

Ik vind het resultaat ontzettend gaaf! Ik heb al een paar nachten geslapen met dit boven me en ik ben niet bang geweest dat er iets op me zou vallen, haha. Ik heb express alleen zwarte lijstjes gebruikt, zodat het niet te druk zou worden, met wat blauwe accenten om iets meer kleur in de kamer te krijgen. Ooit wil ik nog graag een wereldkaart op canvas aan de muur hangen! Dat lijkt me echt een toffe toevoeging.

Wat vind jij van mijn slaapkamer make-over met de IKEA Mosslanda schilderijenplankjes?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Interieur

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

2 reacties

  1. Jeetje, wat een handige tip van die snijplanken! Ik vind het zo enorm leuk geworden! Onze slaapkamer is zwart/wit, maar langzaamaan komt hier kleur in en dan voornamelijk roze. Ik ben ook echt dol op die fotocollage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.