Snel afgeleid met schoonmaken? Daar heb je nooit meer last van met deze slimme hack!

Wanneer ik in huis bezig ben, ben ik altijd enorm snel afgeleid. Als ik met een klusje bezig ben, zie ik altijd wel iets anders wat ook mijn aandacht nodig heeft en meestal reageer ik daar meteen op. Op deze manier worden veel klussen niet afgemaakt, omdat ik daarna weer vergeet wat ik aan het doen was. Zeg alsjeblieft dat ik niet de enige ben?

Het antwoord op dit probleem is echter zo simpel! Ben jij ook snel afgeleid met schoonmaken? De hack die ik vandaag met je wil delen, is de oplossing!

Wat is precies het probleem?


Hoe gefocust je ook bent, wanneer je bezig bent met het huishouden zul je altijd dingen tegenkomen die ook je aandacht nodig hebben. Wanneer je schoonmaakt, kom je op plekken die je normaal misschien niet zo snel zou zien.

  • Producten die op zijn en vervangen moeten worden
  • Taken die niet af zijn
  • Onderhoud aan apparaten, zoals batterijen vervangen, iets schoonmaken, etc.
  • En andere dingen die je je ineens bedenkt wanneer je bezig bent.

Zeker als je als moeder het huishouden probeert te doen en ook de kinderen tussendoor je aandacht vragen, ben je snel afgeleid. Het probleem is dat wanneer je meteen stopt met wat je doet om direct het probleem op te lossen, je afgeleid raakt en datgene waar je mee bezig was waarschijnlijk niet afgemaakt wordt.

Snel afgeleid met schoonmaken? Nooit meer met deze slimme hack!
Wat is de oplossing?

De oplossing is best eenvoudig en ik sloeg mezelf letterlijk voor het hoofd dat ik me dit niet eerder had bedacht. Al een tijdje doe ik het nu vrij automatisch en ik stond er niet eens meer zo bij stil, tot een vriendin vertelde dat zij hetzelfde probleem had als ik. Ze raakte enorm snel afgeleid met schoonmaken!

Het komt eigenlijk hierop neer:

Zorg dat je, wanneer je al je schoonmaakproducten verzameld om het huishouden te gaan doen, hier ook een notitieblokje en een pen bij doet!

Super simpel!Je hoeft dan nauwelijks te onderbreken waar je mee bezig was, je schrijft gewoon even snel op wat je zojuist bent tegengekomen en wat je later op kunt pakken. Geen afleiding, je kunt gewoon doorgaan met je taken en de bijgekomen klussen pas uitvoeren wanneer je klaar bent.

Verschillende manieren

Natuurlijk zijn er verschillende methodes om dit te doen. Zelf gebruik ik graag mijn telefoon, die ik toch altijd al bij me heb. Ik zet dan alles wat ik me bedenk in een speciale to do list. Maar dit kan ook:

  • Gebruik dus je telefoon om een to do list in te maken, zoals ik dat doe, of stuur jezelf een email met een reminder
  • Bewaar een notitieblokje en pen bij je schoonmaakspullen
  • Als je een schort draagt, bewaar daar dan een notitieblokje en pen in
  • Gebruik post-its

Wat doe jij om niet afgeleid te raken met schoonmaken?