Wil jij ook sneller opruimen? Het is algemeen bekend dat een opgeruimd huis voor minder stress zorgt. Ga dus aan de slag met deze slimme tips!

Het beginnen aan een opruimklus, kan voor veel mensen behoorlijk overweldigend zijn. Je kijkt om je heen en wordt al ontmoedigd door de gedachte dat het dagen of zelfs weken gaat kosten om je huis opgeruimd te krijgen. Opruimen kan voelen als een taak waar geen eind aan komt. Maar er is een manier om af te rekenen met deze denkwijze. Sneller opruimen kan je leren!

Sneller opruimen wordt een fluitje van een cent

Er zijn een aantal eenvoudige tips die je kunt volgen, waardoor het sneller opruimen van je huis een fluitje van een cent wordt. Met deze tips ben je volledig voorbereid en super scherp. Het is algemeen bekend dat een opgeruimd huis voor een opgeruimd hoofd en minder stress zorgt. Langzaam werken kan je niet gebruiken! Dus zet lekkere opruimmuziek op en ga aan de slag!

Sneller opruimen met 8 slimme tips

Zet het in je agenda

Wanneer je van plan bent te gaan opruimen, zet dit dan in je agenda en block die tijd. Dit maakt het makkelijker om je je er ook echt aan te houden. Je hoeft niet meteen een hele dag te plannen, maar een uurtje helpt al!

Werk met een deadline

Wil ervoor zorgen dat je gemotiveerd blijft, werk dan met een deadline. Bepaal voor jezelf een duidelijke eindtijd en stop dan ook echt met opruimen. De kans is dan veel groter dat je de volgende keer weer met frisse moed aan de slag gaat.

Sneller opruimen met de juiste spullen bij de hand

Bij mij thuis staan op verschillende plekken allerlei benodigdheden om schoon te maken bij het opruimen. In de keuken, in de badkamer en op het toilet. Als je sneller wilt opruimen, is het belangrijk dat je ook snel kunt beginnen. Dat betekent dat je niet iedere keer allerlei spullen en producten wilt verzamelen. Zorg dus dat dit altijd bij de hand is.

Zorg voor tijdelijke opslagruimte

Het kan enorm moeilijk zijn om sommige spullen zomaar weg te gooien. Het kan dan fijn zijn om ze een soort tussenstation te geven. Doe alles wat je weg zou willen doen in een doos en zet die tijdelijk in een kamer waar je nooit komt, of bijvoorbeeld op zolder. Je zal zien dat het een stuk makkelijker is om iets weg te gooien als je het al een half jaar niet nodig hebt gehad en niet hebt gemist.



Zet snacks of een makkelijke maaltijd klaar

Ben je van plan een hele dag te gaan opruimen? Zorg dan dat je niet teveel tijd kwijt bent aan het maken van snacks of avondeten. Kook een dag van te voren of zorg dat je iets makkelijks klaar kunt maken. Je zal jezelf dankbaar zijn, nadat je hard aan het werk bent geweest!

Liever doneren dan verkopen

We willen sneller opruimen. Dat betekent dat je snel tot acties over moet gaan. Heb je spullen die te mooi of te goed zijn om in de prullenbak te gooien? Dan wil je ze misschien een tweede leven geven. Je spullen proberen te verkopen is natuurlijk fijn voor de portemonnee, maar hier kan veel tijd in gaan zitten. Doneer je spullen in plaats daarvan bijvoorbeeld aan familie, vrienden of de plaatselijk kringloop. Dan ben je er snel vanaf en maak je er andere mensen weer heel gelukkig mee.

Ruim op voordat je stopt

Heb je een tijdje opgeruimd in huis en is het tijd om te stoppen? Rond dan even goed af. Ook al was je nog niet klaar, zorg dat je alles opgeruimd achter laat. Dat maakt de drempel om de volgende keer verder te gaan een stuk minder hoog.

Zet altijd de puntjes op de i

Sneller opruimen houdt ook in dat je altijd alles afmaakt waar je aan begonnen bent. Heb je tassen met spullen die je naar de kringloop wilt brengen? Laat ze dan niet wekenlang in de schuur staan, maar breng ze dezelfde dag nog weg.

Meer lezen over opruimen? Ontdek waarom je huis nooit opgeruimd blijft en hoe je de 1-minuut-regel of de 1-2-3-4 Methode toepast.